Circusbroekje?

Een grondige inspectie van Lenes kleerkast leerde me dat ze wel enkele zomerse broekjes kon gebruiken. Ongeveer tegelijkertijd bedacht ik dat ik het boek 'Stof voor durf-het-zelvers 2' al een tijdje had liggen en nog nooit had gebruikt ('Nieuw?' voeg meneer lielebeesje). En daar staat nog wel een leuke losse broek in ook!
Een kniebroekje met smock onderaan zou het worden. Omdat dochterlief ongeveer zo breed is als een rietstengel, vond ik een testexemplaar wel aangewezen. 'De losse broek is geschikt voor katoen of tricot,' stond er, dus ik viste een testkatoentje uit de stoffenkast. Zo eentje dat ergens in het begin van mijn naaicarrière in een serieus grote lap werd gekocht, maar dat nu dreigde de kast niet meer te zullen verlaten wegens bijna te kinderachtig. Ik gebruikte het hier ook al eens voor een cirkelrokje en een haarband en er is nog een ferm stuk over.
Ik knipte, voor mijn bijna 7-jarige dochter van 125 cm groot, maat 110 op basis van de taille (op basis van de heupen zit ze tussen 98 en 104, slik). De lengte was daardoor ongeveer goed om een kniebroek te bekomen. ;-) Ik maakte geen gulp, zelfs niet nep, en ook geen tailleband, maar gewoon een tunneltje met een elastiek erin. Het broekje zat dus in een wip in elkaar!
En ja ... het is een kniebroekje ... het is zomers ... het floddert (een beetje) ... maar het heeft ook een hoog circusgehalte: een clowntje zou er wel blij mee zijn, denk ik. Het valt te stijf, het is te breed aan de benen, het is iets te lang en de taille komt te hoog. Allemaal zaken die ik zou kunnen aanpassen, maar ik weet niet of ik dat wel de moeite waard vind. Goed dat ik een testexemplaar maakte dus.


Zoals je kan zien, was dochterlief niet echt 'in the mood' voor een fotoshoot.
Zelfs omkoperij met snoepjes, de iPad of tv hielpen niet!
Boos worden en teleurgesteld zijn trouwens ook niet.


Wat denken jullie? Een geschikt zomerspeelbroekje of rijp voor de verkleedkoffer?

Nog tips, behalve de aanpassingen die ik hierboven vermeldde?
Toch maar tricot of iets flodderigs zoals viscose gebruiken?


Patroon: de losse broek (versie kniebroek) uit Stof voor durf-het-zelvers 2.
Blauw katoentje met aardbeitjes en bloemetjes: Cup Cakes Diva (Holland Art) van bij Pauli.

16 opmerkingen

 1. Zo mooi gesmockt! Ik vind het eigenlijk wel mooi en ze staat er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat smockwerk is zowat het enige waar ik tevreden over ben. ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind het zeker en geslaagd broekje hoor. Ik zou het zelf gebruiken voor een romantisch pyamabroekje met een effen T-shirtje er op in een van de kleuren die in het broekje zit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook niet slecht, maar misschien idd als pyjamabroekje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het model lijkt me wel goed maar zou inderdaad voor een luchtigere versie gaan dan katoen. Ik heb voor mezelf een mooi viscose stofje gekocht in de Veritas aan het Gouden-Kruispunt, in solden! Kan je daar misschien eens een kijkje nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer mijn koopwoede wat te bedwingen en helaas heb ik geen viscose in de kast liggen. ;-)

   Verwijderen
 5. Als speelbroekje is die super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Speelbroek of pyjamabroek lijken me beide ok. Ik maakte onlangs 2 broekjes met hetzelfde patroon. De eerste in een superflodderig, dun katoen en die valt super. Daarna een 2e met gewoon katoen en die valt totaal niet. Viscosetricot of iets gelijkaardigs geven waarschijnlijk een veel leuker resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Foute vraag om aan mij te stellen ;). Ik ben dus zo vrij om te negeren en roep gewoon luid; wat een rietstengelke!! En soepelvallendestof, dat ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol! Wij hebben hier wel een gigantische verkleedkist!
   Soms ben ik bang dat ze gaat breken (al valt het met kleren aan niet echt op, maar als ik bv. haar pols vastpak, dan schrik ik nog soms) ...

   Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.