Wij vliegen uit! - de juffencadeaus

Al dagen zat ik me inspiratieloos af te vragen wat ik in hemelsnaam kon maken om die toffe juffen en meester alweer te bedanken, het einde van het schooljaar kwam intussen genadeloos naderbij. Maar kijk, soms lossen problemen zich vanzelf op!
Er waren namelijk een paar andere ouders die een cadeautje verzonnen voor die fantastische meester Bart, de meester die ervoor zorgde dat Lene 's morgens met plezier naar school danste, dat ze zelfs op zaterdag en zondag naar school wilde, die haar niet alleen leerde lezen, schrijven en rekenen, maar nog zo veel meer! Die elke dag vol enthousiasme voor zijn klasje stond, die alles met een kwinkslag bracht, die hen enorm wist te motiveren ... Het doet wat met een mens, zo'n eerste leerjaar, je krijgt na afloop gewoon een ander kind terug. ;-)
Meester Bart kreeg een reeks biertjes, één voor elk kindje uit zijn klas, telkens met een gepersonaliseerd etiket: een foto en / of tekening van elk kindje.Bedankt, meester Bart!

En bedankt, Jeroen, Em en Manu, om voor het cadeautje én foto's te zorgen!


Ook voor de juffen van Thias kwam het idee van een andere mama, maar deze keer zorgde ik wel mee voor de uitvoering. Gewapend met twee nestkastjes en wat vingerverf, namen we voor een halfuurtje de klas over. Elk kindje mocht een vingerafdruk op de nestkastjes zetten. Later maakten we daar vogeltjes van. In het nestkastje kwam een leuke verwenbon van Rituals, want dat kunnen de twee juffen die een jaar lang lang met hart en ziel voor hun klasje stonden, die onze kleuters mee hielpen groeien, nu vast wel gebruiken!


Ik vond een leuke en toepasselijke quote die we bovenop de nestkastjes kleefden, met de boodschap: 'Wij vliegen uit! Dankjewel!'. En zo vliegen Thias en zijn klasgenootjes volgend schooljaar naar de derde kleuterklas (ik word toch even nostalgisch als ik bedenk dat we nog maar voor een jaartje een kleuter in huis hebben)!

Bedankt, juf Klaartje en juf Francisca!

En bedankt, Elke, voor het geweldige idee en de gezamenlijke uitvoering!


Natuurlijk verdienen ook de zorgjuf, de turnjuf en de directrice een bedankje. Zij kregen een zakje met goudsbloemzaadjes, een plantensteker met een vogeltje en een kaartje met dezelfde quote.
Zo, er is alweer een jaar 'voorbijgevlogen' (om even in het thema te blijven)! Zelf moet ik nog tot augustus wachten, maar onze kindjes genieten nu al van een welverdiende vakantie!


Ben je benieuwd wat ik vorig jaar maakte voor de juf van Lene? Kijk dan even hier.

13 opmerkingen

 1. Die nestkastjes vind ik ongelofelijk origineel! Geeft me inspiratie om ze in keramiek te maken voor de juf van mijn zoon die volgend schooljaar afzwaait van het zesde leerjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne cadeau-ideetjes! Zeker geslaagd!
  En altijd leuk om te zien dat de "extra" leerkrachten niet vergeten worden want die zijn mensen soms over het hoofd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat zijn ze toch leuk geworden, he! We waren een topteam :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof idee van die nestkastjes! Maar hoe doe je dat, voor een half uurtje de klas overnemen? ;-)
  Wij hebben ook leuke cadeautjes gemaakt, al zeg ik het zelf:
  http://villaspeelmama.blogspot.be/2015/07/dank-cadeautjes-voor-de-juffen.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben op woensdag vrij en we hadden op voorhand afgesproken met de juf dat we met twee mama's in de klas zouden komen, zij mocht dan even een koffietje gaan drinken.
   Die vingerafdrukken laten zetten was net te doen op een halfuurtje. Voordelen: alle kindjes komen aan bod, dus je kan een collectief klascadeautje geven en je moet geen tekeningen ofzo beginnen in te zamelen ...
   Ik ga zeker een kijkje nemen (ik zit ongeveer 500 nog te lezen blogberichten achter). :-(

   Verwijderen
 5. leuk cadeautjes! Die moet ik onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.