Waarom je zeker een bezoekje moet brengen aan C-mine Labyrint

Dit bericht ging eigenlijk heten: 'Over die keer dat ik heel hard vloekte omdat ik mijn fototoestel niet bij had en de kinderen totaal niet wilden poseren of geduldig zijn en dat ik spijt had dat ik niet naar de officiële opening was geweest (ik was nochtans uitgenodigd, verdorie)', maar dat was helaas te lang, dus hou ik het maar gewoon bij de plek waar we woensdag op uitstap geweest zijn: C-mine Labyrint.
Sinds begin juli staat er een heus labyrint op het binnenplein van C-mine in Genk, van de hand van het kunst- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (ook bekend van het kunstwerk 'Reading Between the Lines' oftewel het doorkijkkerkje in Borgloon). Afgelopen woensdag was ik bij mijn ouders en was een uitstapje naar C-mine nog maar een boogscheut ver. Het werd de ideale namiddagactiviteit met ouders, zus en kinderen.

Mijn nieuwsgierigheid was al geprikkeld toen ik enkele weken geleden voor het werk op C-mine was en het labyrint in volle opbouw was. Ik had online ook al heel wat spectaculaire foto's gezien, onder andere op Instagram bij @deroeckie (aka de man van Eva Maria). Marte van Compagnie M. toonde vorige week trouwens aan dat het de perfecte locatie is voor een fotoshoot. Maar de werkelijkheid, die overtrof alles!
En dus vloekte ik van spijt omdat ik mijn fototoestel niet bij had. En vloekte ik omdat de kinderen vooruit wilden en ongeduldig verder op ontdekkingstocht wilden, terwijl de volwassenen wilden genieten van dat prachtige decor en probeerden het op de gevoelige plaat vast te leggen. Ach, reden te meer om nog eens terug te gaan (en dat kan nog tot eind september), want het is in 't echt nog zoveel mooier! De opbouw, de texturen, de wonderlijke lichtinval, de geniale doorkijken, de prachtige setting ... ik had er úren kunnen ronddolen.

Ik ga jullie nog wat overladen met foto's, helaas van smartphonekwaliteit, maar hopelijk kan ik jullie hiermee voldoende prikkelen om zelf een kijkje te gaan nemen!
En als dat niet lukt, dan doen deze mannen dat misschien wel: de Rode Duivels, voor de lens van Stephan Vanfleteren. Deze expo is nog tot eind augustus gratis te bewonderen ... euh ... te bezichtigen in C-mine.
Wat ik ook graag nog had willen zien en leuk is voor al wie van design houdt: 'Project Vitra' in het C-mine Designcentrum.

Wat Genk nog meer te bieden heeft, vind je hier.

Voor de foto's waar ik zelf op sta, gaan de credits naar mijn papa. De laatste foto van de kinderen is van mijn zus.


6 opmerkingen

 1. wauw, zeker geprikkeld! *zet C-mine op de to-do list*

  Ik hoop dat we er geraken deze zomer, maar ziet er absoluut de moeite uit. (niet voor de voetballers hoor, nee nee :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er enorm leuk uit, verdwalen in een kunstwerk!
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was het ook, het had voor mij gerust heel wat langer mogen duren. Maar wie weet gaan we nog eens terug ...

   Verwijderen
 3. Wauw, leuke tip! :-) Hopelijk geraak ik de komende weken ook eens naar die kanten om het te kunnen bewonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Dat past in je nieuwe rubriek. ;-)
   Het Blotevoetenpad in Zutendaal is ook een aanrader, als je die kant op gaat ...

   Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.