Jeans upcycling (#2): het rokje en de twee tasjes

Als je van een jeansbroek voor volwassenen een shortje voor je smalle tiener maakt, dan heb je uiteraard nog wel wat materiaal over.
Uit de onderkant van de pijpen kregen we met gemak nog een Skippy Skirt, een patroon van So Popo Sew (het was wel een bootcutjeans, moet ik toegeven). Volgens de tabel mocht ik op basis van de taille maat 6 jaar maken voor mijn bijna-12-jarige, maar gelukkig dacht ik eraan dat de jeansbroek niet zo veel stretch heeft en dat ik dus moest uitgaan van de heupen. Maat 9 jaar (en lengte 12 jaar) bleek perfect te zijn, al haalde ik bovenaan rondomrond toch nog een cm weg voor ik de tailleband eraan zette, gewoon voor de zekerheid. Die tailleband maakte ik deze keer van een reep fleurige boordstof, met een elastiek erin.

Rokje klaar, maar nog steeds stof over ... Dus maakten dochterlief en ik samen nog twee tasjes, die zij helemaal zelf ontwierp.


Het eerste tasje is gemaakt van de twee achterzakken, met een reep stof uit de pijpen ertussen. Ik gebruikte de tailleband al voor het shortje, maar de stukjes met het knoopsgat en met de knoop recupereerden we voor dit tasje. Daaraan bevestigden we als hengsel de tailleband van een tweede jeansbroek, die we eerst rondom dichtstikten.
Tasje nummer 2 maakten we met de overschot van de pijpen, één extra achterzakje van de tweede broek en een schouderriem van zwarte tassenband. Voor de vorm baseerden we ons gewoon op de hoeveelheid stof die we nog overhadden: het werd een rechthoek met een schuine flap.

Een shortje, een rokje en twee tasjes van één oude jeansbroek (en een minimum aan extra materiaal), wij zijn er superblij mee!
Patroon rokje: Skippy SkirtSo Popo Sew.
Patronen tasjes: zelf bedacht.
Stof: oude jeansbroek(en).
Blauw-turquoise gestreepte boordstof: LanaLotta.
Zwarte tassenband: Hexagoon.

2 opmerkingen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.