Len(t)efeest #1: raamtekeningen

Een eerste berichtje in de reeks over het Len(t)efeest, oftewel het Lentefeest van Lene (heb je 'm?) ...

Ik volg creatieve duizendpoot Anke (van onder meer Ankepanke Design, Fun Font Shop, Daily Anke, Window Drawing ...) al geruime tijd op Instagram. Daar lanceerde ze een paar weken geleden een oproepje voor (buitenlandse) bloggers om een paar raamtekeningen te testen. Dat zag ik wel zitten! En mijn blogje uit Vlaanderen was blijkbaar buitenlands genoeg voor haar. ;-)raamtekening.nl


Wij hebben hier eigenlijk al jaren raamstiften in huis en elk seizoen laat ik de kinderen daar wel eens mee tekenen, dus de buren zijn hier wel wat gewoon qua raamtekeningen, maar voor een keertje mochten ze niet helpen! Toen ik een keuze wilde maken uit het uitgebreide aanbod van tekeningen (niet alleen van de hand van Anke zelf, maar ook van andere ontwerpers, dus iedereen vindt er wel iets naar z'n zin), kwam ik namelijk op een idee: ik zou er paar uitkiezen in het thema van het Len(t)efeest! Ik koos uiteindelijk voor een feestelijke banner* en de dierenset (want daar zat een koala bij en dat is Lenes lievelingsdier).

*Speciaal voor mij creëerde Anke zelfs een nieuwe banner, in verschillende formaten en met meerdere lettertypes bij, zodat je zelf kan bepalen wat je nodig hebt. Hoe leuk is dat, om een echte ontwerper inspiratie te kunnen bieden!

Waarom ik die raamtekeningen zo graag eens wilde uittesten? Ik kan toch zelf (een beetje) tekenen? Wel, net daarom! Een tekening maken op een A4'tje is nog wel wat anders dan een tekening op een groot raam hoor. En verder: zou het echt zo simpel zijn als het lijkt?

Twee dagen voor het Len(t)efeest had ik nog enorm veel te doen en stond een raamtekening echt niet bovenaan het to do-lijstje, maar ik had er wel veel zin in die avond (en 'avond' is helaas het sleutelwoord voor de crappy foto's hieronder).

Ik printte de banner en de koala eerst uit. Het leuke is dat je verschillende formaten krijgt, zodat je kan werken met alle mogelijke oppervlakken, van een kleine vaas tot een groot schuifraam. Je krijgt ook een gewone versie en een gespiegelde, afhankelijk van aan welke kant van het raam je tekst leesbaar moet zijn. Daarna plakte ik de bladen waar nodig aan elkaar (voor de naaisters / gebruikers van pdf-patronen onder ons heeft zoiets geen geheimen meer) en dan plakte ik de tekeningen op de buitenkant van het raam. De fietsers die passeerden, keken wel een beetje raar, moet ik zeggen. ;-)
Eerst leek het tekenen niet zo eenvoudig door het dikke glas, maar eens ik doorhad dat ik gewoon heel goed op dezelfde hoogte moest blijven kijken, zodat een lijn ook werkelijk een lijn bleef, was het een fluitje van een cent om de banner te tekenen. Dan begon ik vol goede moed aan de letters, maar eerlijk gezegd: ik heb het al snel opgegeven om de geprinte letters te gebruiken. Gelukkig ben ik als linkshandige een expert in spiegelschrift en bootste ik zelf het mooie lettertype gewoon na.
Toen volgde de koala.
En nog één. En nog twee. Het werd leuker en leuker ...
... dus liet ik me maar helemaal gaan en maakte er een echt feestje van (in de late uurtjes, vandaar de donkere foto). Je hoeft je dus niet helemaal strak aan de tekeningen te houden. Ik deed dat eerst wel, maar deed er daarna gewoon m'n eigen ding mee.


Helaas hebben wij aan de voorkant van ons huis niet zo'n fotogeniek uitzicht. :-(


Iedereen die aankwam op het feest, had het meteen over ons mooi versierde raam, tof eh!
Anke, ik wacht vol ongeduld op meer koala-tekeningen in het aanbod (want laat dat nu net iets zijn dat ik niet zo goed kan tekenen)! ;-)


Boodschap van algemeen nut: binnenkort kan je ook krijtstiften kopen in de webshop van Windowdrawing.com / Raamtekening.nl, maar ik kocht de mijne, een Edding 4095 Chalk Marker, bij De Banier. Je vindt ze ook in de Ava, denk ik. En bij Hema vond ik eerder al een witte chalkboard marker en setjes met vier kleuren van raamstiften (dat zijn degene waar de kinderen mee aan de slag mogen).


Ik mocht deze raamtekeningen van Windowdrawing.com / Raamtekening.nl gratis uittesten (dankjewel, Anke!), maar wat ik hier schreef is uiteraard 100 % mijn eigen, ongecensureerde mening!

17 opmerkingen

 1. Heel leuk! Je gasten voelen zich dadelijk welkom zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongecensureerd vind ik dit een prachtig raam! Heel erg feestelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, zeg! Heel origineel en super leuk! Eentje om te onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan hier in alle seizoenen onze kunstwerken bewonderen hoor!

   Verwijderen
 4. Heel tof! Die raamstiften van de Hema had ik hier ook een paar jaar geleden, die waren een groot succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van de Hema drogen helaas wel gemakkelijk uit hier, die van Edding was nu wel een plezier om mee te tekenen!

   Verwijderen
 5. Ik heb ook raamstiften voor in de klas, maar ik heb er dit jaar nog geen gebruik van gemaakt. Misschien moet ik er toch maar eens aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw zo tof gedaan! Ik zou niet weten hoe daar ik aan moest beginnen (nu wel dus ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal teken ik uit de losse pols, maar dat was ook wel leuk!

   Verwijderen
 7. Je inspireerde me om snel een tekening te maken op de achterdeur als verrassing voor onze zoon die zijn 'lenteverjaardag' viert (lees: hij is jarig in november en in mei vieren we zijn 'halve' verjaardagen, hij is drieënhalf geworden ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.