iPadhoes

Soms ben ik een gelukzak. Ik werd op het werk geselecteerd voor een proefproject en kreeg een iPad ter beschikking. Wij zijn dikke maatjes geworden en hij gaat bijna overal mee naartoe. 't Is helemaal niet erg om proefkonijn te zijn dus. Maar zo'n kostbaar ding moet wel goed beschermd worden. Gelukkig zijn er iPadhoezen en kan je die nog zelf maken ook.

Via haar vond ik de tutorial van deze dame. En hier en hier vind je ook mooie voorbeelden. Weet je meteen ook dat het een polyvalent patroon is.

Edit: amper enkele uren na dit bericht heeft Elisanna een nieuw exemplaar gepost, zo mogelijk nog mooier dan haar vorige!
En dan blijkt natuurlijk weer wat een onbenul ik nog ben in het naaien:
 • Je ziet twee stevige Ikea-stofjes, die gebruikt alleen een beginner.
 • Ik knipte per ongeluk mijn rechthoek te klein, dat zie je aan de vreemde naad (ik vertikte het om stof te verspillen en heb er gewoon een extra stuk aan genaaid). Ik denk trouwens dat ik dat ook nog voor zal hebben als ik geen naaileek meer ben, dat heet gewoon verstrooidheid.
 • Ik vond dat ik er goed op had gelet dat de vogels mooi uitkwamen op de flap, maar aan de achterkant heb je daardoor een leeg oranje vlak met wat frutsels aan de rand.
 • Ik had geen vlieseline H630 en vond het een goed idee om een dikke lap vilt met vliesofix op de voering te plakken. Dat ging perfect, maar ik kreeg wel gigantisch dikke naden. Maar toch, het is nu echt een stevig ding.
 • Ik had het sierstiksel op de flap (voornamelijk bedoeld om het keergat dicht te maken) moeten stikken met de buitenkant naar boven. Was iets mooier geweest, gezien die gigantisch dikke naden.

Voila se, als ik mijn les nu nog niet geleerd heb ...

Trouwens, waar komt die plotse naai-ijver vandaan? Ik heb nog een nieuw maatje! Nu hoor ik u denken: wat een dure aankoop voor een beginneling. Maar na tweevoudige prospectie bij het Naaidoosje en advies van moeder en schoonmoeder, was de knoop gauw doorgehakt. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wat een masjien! Wij gaan nog mooie tijden beleven samen ...Dus een boodschap aan Griet van Emma en Mona: niet twijfelen, doen!

11 opmerkingen

 1. :-) Doen, jazeker, maar dat kost centjes, hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het deed pijn in de portemonnee, maar ik heb er ook voor gespaard hoor: het is een opsparen van verjaardag, moederdag ... tot het geduld op was en ik mijn Kruidvat-Singer met plezier uit het raam zou zwieren.

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je meedoet aan mijn give-away. ja, dat aardbeitasje kwam ik gisteren ook tegen om zelf te maken, is natuurlijk nog leuker :-)
  Je iPad hoes is geweldig, helemaal mijn smaak!
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je de janome DC 2010 prijs 500 euro naaimachine ook bekeken voor je deze hebt gekocht... ik kan zeer moeilijk beslissen vraag me soms ook af hoe lang ga ik dat doen... alles wat jullie maken is prachtig... ik moet nog veel leren.

  Hoes is heeeeeel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik ben voor een Bernina gegaan omdat ik er al veel goeds over gelezen had en omdat er hier in Kessel-Lo een naaiwinkeltje is en dat is nu eenmaal het enige merk dat zij verkopen. Service en gemak om binnen te springen vind ik belangrijk. Ik kreeg bovendien een mooie korting, maar kwam nog altijd heel wat hoger uit dan de prijs die jij noemt.
   Kortom, over de Janome kan ik geen tips geven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik nog steeds tevreden ben van mijn Bernina. En dat ik ook nog véél te leren heb!

   Verwijderen
 4. Bedankt voor reactie terug... veel te leren wat je laat zien is echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk blog heb je! Ik kwam hier terecht omdat ik op zoek ben naar een patroon voor een ipadhoes. Spijtig genoeg werkt de link niet meer naar waar jij hierboven verwijst. Je hebt die tutorial toevallig niet ergens opgeslagen? Je zou er mij veel plezier mee kunnen doen :-) Ik heb het bij Elisanna ook al eens gevraagd .. hopelijk vind ik het zo toch nog ergens terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toffe hoes! Zou je me de tuto soms ook kunnen doorsturen? Zou er graag ook een maken :) eeuwige dankbaarheid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Zou het eventueel mogelijk zijn om te tuto eens te mailen? Zou ook graag een hoesje maken voor mijn tablet.

  Groetjes
  Ann-Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ann-Sofie, kan je mij dan je e-mailadres doorgeven aub?

   Verwijderen
  2. annsofiemartens@hotmail.com

   Héél erg bedankt hoor!

   Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.