De Millie Dress, feestjurk nummer 2


Mijn liefde voor ruffles was oorspronkelijk niet zo groot, om niet te zeggen onbestaande. Een patroontest met eerder flamboyante, zeg maar 'Amerikaanse ruffles' deed daar trouwens geen goed aan (hoewel die Polina Dress uiteindelijk best wel een tof jurkje werd, begrijp me niet verkeerd). Zoals dat wel vaker gaat bij mij, moest ook de ruffle-liefde groeien. Ik zal niet rap een pionier zijn op naaivlak.Dat is dus de reden waarom er hier nog niet eerder een Millie Dress verscheen. En tegen dat die ruffle-liefde er dan wel was, haalde Nicky haar patroontje offline. Maar niet-pionier zijnde heb ik gewoon geduldig gewacht tot het weer verscheen en dan onmiddellijk in mijn mandje geklikt. Bij Veritas zag ik iets later een prachtige velvetstof liggen, feestelijk zwart met subtiele groene glitterrozen in. Inderdaad, ook qua velvet was ik geen trendsetter, maar toch een iets snellere volger. ;-)Voor de afwerking van de ruffles haalde ik mijn overlockloze rolzoomtruck nog eens boven. Ben ik even blij dat ik toen de instellingen genoteerd heb!Ik hou van patronen die op zich best wel eenvoudig zijn, maar toch een speciaal resultaat geven. Ideaal dus als tweede feestdagen-outfit voor dochterlief. En weer ben ik blij dat ze nog steeds zulke jurkjes wil dragen!


Het verwerken van die velvet vond ik toch niet het plezantste werk, dus het wordt nog spannend of ik de overschot ga verwerken. Ik kocht namelijk de aanbevolen hoeveelheid, maar zuinig knippen maakte dat ik er misschien zelfs nog wel een topje voor mezelf uit krijg (moet ik ook niet mee wachten tot de zomer natuurlijk, met dat stofje) ...


Patroon: Millie Dress - Mix it Make it.
Velvetstof: Veritas.

16 opmerkingen

 1. Oh, de aanbevolen hoeveelheid is aan de ruime kant - ik zit hier ook met een ferme lap stof over. Maar hé, jij krijgt er nog een top uit, dat zie ik helemaal goed komen :).

  Verder... wat moet ik daarover zeggen, schone jurk, schoon kind én mooie foto's. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat is goed nieuws, ik heb een lap stof liggen waarvan ik het kleedje wou maken, maar de lap is te weinig volgens aanraden. Toch eens proberen te puzzelen met de patroondelen. Als ik dat hier lees, gaat dat wel lukken. Prachtige jurk trouwens!

   Verwijderen
  2. Ik kan niet ontkennen dat ik ook fan ben, Sarah, van het kind, de jurk en de foto's (al moet ik toch dringend eens Lightroom aanschaffen, want met gratis programma's geraak ik niet ver genoeg bij dit slechte winterlicht). ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dankjewel, Eva! Ze straalde behoorlijk bij Nieuwjaar, en niet alleen van de glans in haar jurk. ;-)

   Verwijderen
 3. Mooi! Heel feestelijk! Ik moet er niet aan denken... velours rimpelen... Ook niet mijn favoriete stof om te verwerken... Maar oh zo de moeite waard als het eenmaal af is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Echt, ik ben heel blij met dit jurkje, maar dat rimpelen, pff ... En dan was ik nog vergeten om op de vleug te letten, maar gelukkig geen drama's op dat vlak!

   Verwijderen
 4. Heel mooi kleedje !! En bij mij is de ruffle liefde ook heel traag gegroeid. Uiteindelijk was het trouwens de kleine ruffle van de Polina dress die me overstag deed gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, Ivy! Ik ga het eens checken, jouw Polina met kleine ruffle.

   Verwijderen
 5. Dat is een prachtige feestelijke outfit. Die dochter is een knappe dame zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.