Voor u getest en (goed)gekeurd

Hou u vast, dit wordt een lang bericht. Deze dame heeft namelijk een paar stapjes in de (stoffen)wereld gezet de laatste weken.
 
Het begon met De Winkelstraat, maar daar was ik precies niet alleen, dus veel hoef ik u daarover niet te vertellen. Ik zou het samenvatten als: oh zo mooi, maar oh zo duur allemaal (vaak terecht hoor). Veel kocht ik er dan ook niet, behalve een leuke boterhamdoos voor Thias (al gaat hij pas na de paasvakantie naar school) en groene gabardine bij Annamarieke.
 
De dag erna marcheerden we (ah ja, zo lang is een middagpauze niet) met zes collega's - waaronder zij - richting kanaal om een bezoekje te brengen aan Les Tissus du Chien Vert, het stoffenwalhalla in Brussel.
 

Voor de grotere keuze en de kleinere prijzen moet je in de eerste winkel zijn.
 
 
Voor de kleinere keuze en de grotere prijzen moet je in de tweede winkel zijn, een beetje verderop.


Voor de prachtige inrichting ook!

 
En voor het fourniturenmekka.


Dubbele paspel, had ik nog nooit gezien. 


Op de terugweg bewonderden we nog eventjes de molentjes van Sint-Jans-MOLENbeek.

 
En dit is de oogst. Die komt volledig uit de eerste winkel en meer bepaald uit Les Puces du Chien, de winkel-in-de-winkel met allemaal couponnen. Van dat weckbokalenstofje maak ik volgende zomer een rokje voor mezelf, denk ik. Het middelste stofje is wat dikker en zou wel eens een tas kunnen worden. Het linkse stofje is ons nieuwe tafellaken.
 

Hier zat u waarschijnlijk niet op te wachten, maar ik had het aan een collega beloofd: onze tafel voor (aartslelijk, maar kidsproof) en na (mooi en nog steeds kidsproof).
 
Volgende halte: The Fabric Sales in Rotselaar. Elk eerste weekend van de maand kan je er terecht op vrijdag, zaterdag en zondag. Volgens hun website zijn zij 'the coolest fabric store and sewing concept in Belgium'. In de praktijk was het een soort prefabgebouw op het industrieterrein en ook veel 'concept' kwam daar niet bij kijken, maar kom, ik heb toch heel wat gevonden.
 

Een felgroen velours stofje voor een Jacob, als ik me daar ooit eens aan durf te wagen,
en een rood katoentje met een blauw lijntje waar ik nog iets leuks voor ga verzinnen.
De andere zijn eerder te gebruiken als voering.

Voor hippe kinderstofjes moet je daar niet zijn, maar voor degelijke basisstoffen tegen een betaalbare prijs ben je wel aan het juiste adres. Die van mij kostten allemaal zes euro per meter, op het velours na (negen euro per meter). Het zou gaan om stoffen van designers als Cerruti en weet-ik-veel-wie-nog. Elke maand is er een nieuwe selectie van stoffen. Ga er zeker eens langs als je van plan bent om je eigen winterjas te maken.
 
En last but not least, het Ikea Pop-Up Expo Atelier, volledig in het teken van de textiel-campagne. Hiervoor trotseerden mijn collega en ik afgelopen maandag de Kunstberg en trokken we richting Boulevard de Waterloo. Voor de uitleg moet je bij haar zijn. Je kan er nog terecht tot en met nu vrijdag 20 oktober.
 
 
Ik ben blij dat ik het gezien heb, 't was alleen spijtig - maar goed voor de portemonnee - dat je er geen stofjes kon kopen. Ah nee, daarvoor moet je dan nog eens naar den echte Ikea gaan!

Zo, u weet weer wat te doen ...

7 opmerkingen

 1. oh ziet er fantastisch uit allemaal!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei,

  Leuke stoffenbuit! En dat van rotselaar was nieuw voor mij! Dus bedankt voor de tip!!
  En ja ik vond dat toch ook een beetje het gat in het concept van het ikea pop up atelier... Dat ge die mooi stofkes daar niet kon kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De weckbokalen stof zou ook perfect zijn voor ne leuke keukenschort... misschien kunt ge de overschottekes na het maken van uwe rok verwerken in een keukenschort

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de Groene Hond tip, als ik eens in de buurt ben ...
  Vandaag was ik in de Pop-Up ikea, voor een workshop o.l.v. Oon een kussen gemaakt, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog heb je; Ik ga je volgen. bedankt voor de leuke tips. Die tissus du chien vert daar wil ik binnenkort ook eens geraken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.