Fons & Lena (#1)


Je kon er de afgelopen dagen niet naast kijken: Sofie van WISJ gaf haar patronen van het Fons Shirt en de Lena Jurk een serieuze update: een betere pasvorm, meer maten (tot 14 jaar) en meer opties. Voor Fons kan je kiezen tussen een basisversie en colourblock. Voor Lena heb je de keuze tussen jurk- en tunieklengte, een basisversie, met plooi of rimpels én rekbare of niet-rekbare stoffen.Vandaag toon ik jullie een Fons Shirt, gecombineerd met de Clara Short, ook van WISJ. Hiermee maakte ik een zomerpyjama voor dochterlief.


Ik tracht al een paar jaar flink om mijn stoffenvoorraad te laten slinken, dus ook deze keer ging ik shoppen in mijn eigen kast. Ze is bijna 12 jaar intussen, maar ik probeer om stofjes die ik veel te lang gekoesterd heb, nu toch nog te verwerken (al is dat dan niet in gewone kleding). Voor een pyjama - of shortama in dit geval - zijn ze nog prima. En haar koalaliefde is gelukkig nog lang niet over.


Voor mijn slanke dochter baseerde ik de maten op haar borstomtrek en taille/heupen (9 jaar), wat maakte dat ik flink moest verlengen (er zijn bijna 3 maten verschil tussen breedte en lengte, al zou ik het shirtje wel een paar cm terug kunnen inkorten als ik het nu zie op foto).


Het resultaat: een setje slaapgerief dat wat mij betreft gerust kan concurreren met de geliefde Woody-pyjama's hier! Die tricot met de prachtige koala's van Eef Lillemor heeft precies een feestelijke glans en het gestreepte stofje van Nosh is echt streelzacht.


Ik kreeg het patroon van Fons & Lena van WISJ Designs in ruil voor mijn bijdrage aan de test, maar wat ik hier schrijf, is uiteraard 100 % mijn eigen mening!

Tricot met koala's: een (te) lang gekoesterd stofje van Eef Lillemor voor Bambiblauw (nu About Blue Fabrics).
Gestreepte tricot: Midi Stripes Jersey, Blue Green - Vanilla, een even lang gekoesterde tricot van Nosh (die helaas geen stof meer verkopen).

2 opmerkingen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.