Doris Skirt Social Tour - Misusu Patterns


Een tijdje geleden plaatste Elles van Misusu Patterns een oproep voor testers voor een nieuw rokje, de Doris Skirt. Niet evident bij mijn superskinny dochter, zo'n aansluitend rokje in stretchstof, maar het was sterker dan mezelf: ik stelde me kandidaat. En ik was erbij!Het was dus al een uitdaging hier, dat rokjespatroon, maar toen kreeg de griep Lene zwaar te pakken en gingen er nog een paar kilo's af ook. En dat in volle pas- en fotoshoot-tijd!


Maar waw, ik heb al een en ander getest in patronenland en toch zag ik zelden zo'n actieve 'community' ontstaan onder de patronenmaakster en de testers. Resultaat: een stortvloed aan feedback, een oplossing voor elk klein probleempje, massa's aanmoedigingen en complimentjes onder elkaar ... maar vooral: een berg prachtige rokjes (eerlijk, ik kreeg er eigenlijk zelfs stress van: vanaf dag één verschenen ze in de Facebook-groep, zo snel dat ik betwijfel of ik ze allemaal gezien heb) én uiteraard een fantastisch rokjespatroon.


Wat mij fan maakt van de Doris, zijn niet alleen de toffe snit van het rokje en de vele opties, maar zeker ook het feit dat je al je kleine restjes kan opgebruiken. En waar ik helemaal blij van word: in de handleiding vind je de perfecte instructies om het patroon aan te passen aan je dochters maten. Verlengen, verkorten, versmallen, verbreden: Elles legt het allemaal haarfijn uit! Geloof me, ik heb al wat verleng- en versmalwerk gedaan, dus ik vind het geweldig als je dat kan doen zonder bang te zijn dat je iets over het hoofd hebt gezien en al je werk voor niets is door ergens een kleine misser. Op haar website legt ze dit trouwens nóg gedetailleerder uit!


Bij Lene kwamen we uiteindelijk uit op maat 110 voor de taille, 116 voor de heupen en 140 voor de lengte. Vijf maten, een verschil om u tegen te zeggen!


Voor het eerste rokje gebruikte ik een stofje van Nosh in een prachtige poederroze kleur (het restje van deze sweater). De witte boordstof en paspel matchen met de streepjes. Bij deze versie maakte ik onderaan een zoom en voegde ik verder enkel paspel toe. Mijn missie tot doorlopende streepjes is niet helemaal geslaagd, maar imperfect is het nieuwe perfect. Wij vinden het in ieder geval meer dan goed genoeg. ;-)Rokje nummer twee is grijs, een restje van een (tot nu toe) nooit geblogde riddertuniek voor de toneelgroep van een vriendinnetje. De dames van LanaLotta hielpen me met de combinatie: de paarse streepjes zijn het perfecte tegengewicht voor het toch wel saaie grijs. Voor de zakjes gebruikte ik de lichtere binnenkant en deze keer kwam er ook onderaan een boordje. Hetzelfde patroon, een compleet ander rokje!


Vandaag is het mijn beurt in de 'social tour', een overzichtje van alle deelnemers vind je bij Elles zelf. Tot maandag 16 april kan je het pdf-patroon aankopen voor 6 euro in plaats van 7,5 euro.En een patroonlancering, dat vier je toch met een knaller? Hou mijn blog en sociale media dus zeker in de gaten tot het einde van de tour!


Elles, het was een eer om deel te mogen uitmaken van je testersteam, dankjewel! En nu hoop ik snel eens tijd te vinden om een Origami Sweater of Louise Sweater te maken!


Ik kreeg dit patroon van Misusu Patterns in ruil voor mijn bijdrage aan de patroontest, maar dat ik erover blog, is mijn eigen keuze ... en wat ik ervan vind natuurlijk ook!


Patroon: Doris Skirt, Misusu Patterns.
Stof rokje 1: Stripe Loopback Sweatshirting, Maple Sugar - Vanilla, Nosh.
Stof rokje 2: een grijze stevigere tricot - Pauli.
Boordstof en paspel beide rokjes: LanaLotta.

5 opmerkingen

 1. Fan van het 'muisgrijze' rokje, staat haar prima!
  -knap gedaan trouwens, dat versmallen en verlengen, niet altijd even evident, vind ik-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, Sarah! De 'blending instructions' zijn dan ook fantastisch, echt een zaligheid!

   Verwijderen
 2. Die met de streepjes vind ik heel mooi! Leuk patroontje, misschien moeten ze daar ook een volwassen versie van maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind uw stripematching toch wel behoorlijk gelukt hoor!
  Dat streepjesrokje is een van mijn favorietjes in de hele reeks.

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.