Little Chef Apron (snelle naaisels #1)

Halloween oftewel 'pompoen-uithol-tijd' op school: voor mama dé herkansing om voor dochterlief een schortje te maken nadat ze vorig jaar op boerderijklassen brood bakte in haar knutselschort ...
Om het goed te maken kreeg ze carte blanche bij de stoffenkeuze. Uit de stapel 'wat-heeft-me-ooit-bezield-canvas' uit de Ikea, koos ze na veel wikken en wegen twee stofjes die totaal niet bij elkaar passen (lees: elke kleur van de bloemen is nét iets anders dan de kleuren van de strepen). Maar ze was niet op andere gedachten te brengen en bij een schortje dat één of twee keer per maand uit de kast komt, geven we met plezier toe!
Ik gebruikte het patroon voor de Little Chef Apron van Straight Grain. Groot voordeel van dat patroon (behalve dat het poepsimpel en geweldig goed uitgelegd is natuurlijk), is dat het lintje aan de nek aanpasbaar is qua lengte, iets wat ik echt mis bij schorten uit de winkel. Dochterlief stelde nog een bijkomende voorwaarde: de linten moesten lang genoeg zijn, opdat ze ze zelf langs voren kan knopen. Vond ik best wel slim van die dochter van mij!Dochter content, mama content!


Patroon: Big Chef & Little Chef Apron van Straight Grain.
Gestreepte canvas en bloemencanvas: Ikea.
Keperband: Colruyt.

8 opmerkingen

 1. Awel, dit is een handige creatie! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supertof! En dat van die lange linten: érg slim ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, als ze iets in hun hoofd hebben, dan moet mama buigen hé! Maar wel leuk, zo is het een schortje helemaal naar haar zin en is mama haar stapel 'wat heeft me ooit bezield canvas' - ik heb er ook zo eentje ,haha - weer een beetje kleiner!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke schort zeg!En slim van de dochter ivm het lint!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo moeder, zo dochter zeker - van dat slimme hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, dat ligt vloekende bloemenflapje zien we wel door de vingers :-) + de linten worden erover geknoopt dus valt het al bij al niet zo hard op!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.