De DIY Fashion Fair van La Maison Victor: wat ik er van vond

Eerst en vooral: dat had hier ook 'Het bericht met de slechtste gsm-foto's ooit' kunnen heten. Mijn excuses!
Maar dus, de DIY Fashion Fair van La Maison Victor. Ik won bij de sympathieke Hilde@home twee tickets, dus ik was er ook bij. Dat ik de avond ervoor ook al in Hasselt moest / mocht zijn voor de smakelijke heropening van het Jenevermuseum, was mooi meegenomen (en maakte dat ik nog eens in de ouderlijke stede bleef slapen). Ik zag op Facebook, blogs en Instagram al heel wat commentaren verschijnen, positieve en negatieve, en ik voeg daar graag de mijne aan toe ...

Awel, ik vond het leuk. Ik verwachtte mij aan Stoffenspektakeldrukte en stockverkoophorror, maar het was er aangenaam rustig. Scoren!Alle stands hadden een gelijke vormgeving en dat maakte het visueel ook aangenaam en rustig. Scoren!

Wij waren er zaterdagmorgen en konden nog inschrijven voor elke workshop die we wilden. Scoren!
Maar inderdaad, het was niet zo heel groot. Zelf vond ik het eigenlijk precies goed, exact de dosis standen die ik 'aankan', maar ik kan me voorstellen dat je voor 10 euro inkomgeld meer verwacht.

Verder las ik hier en daar dat men niet meer kon deelnemen aan workshops, zelfs waarvoor op voorhand ingeschreven was, en dat is balen. Opnieuw, dan verwacht je meer van die 10 euro.

Ik las ook dat er weinig nieuws te zien was, maar ik vond het net leuk om al die stofjes die je online ziet passeren eens te zien en te voelen. En al die bekende namen van webshops gaven een vertrouwd gevoel (al zag je daardoor op den duur ook wel voor de vijfde keer hetzelfde stofje liggen).

Toch ontdekte ik ook enkele leuke, nieuwe zaken. De juwelen van Veroniek Dutré bijvoorbeeld. Ik draag helemaal geen juwelen, op de trouwring na, maar moest ik dat toch doen, ik zou er bij haar wel enkele naar mijn gading vinden. Al vind ik ze wel eerder klassiek. Of misschien is tijdloos een betere omschrijving.
De leukste ontdekking was voor mij Lotte Martens (die ook de workshop textielontwerp gaf). Had ik nog nooit van gehoord, maar ik werd naar haar stand gezogen. Blijkt dat deze dame met haar Textile with a Concept 'opereert' vanuit Kessel-Lo! Ze ontwerpt allerlei prachtige interieurartikelen zoals tapijten en lampenkappen, maar geeft ook workshops zeefdruk, sublimatie, gadgets maken met eigen prints, workshops voor kinderen ... We kregen trouwens een leuke linnen tas als we haar Facebook-pagina liketen, wat we met plezier deden.


Wat deed ik verder nog?Ik voelde aan duizend stofjes, maar ik kon me na lang twijfelen beperken tot de aankoop van slechts één stofje (flink!) van Strass bij Mon Depot. Wordt dat een Julia Sweater? Voor Lene of voor mij?Ik liet mijn maten nemen bij Femma (het werd bevestigd, boven en onder twee maten verschil) en zag daar ook enkele creaties uit het Grote Naaiboek in 't echt, altijd handig dat je de patronen eens 'live' ziet.Ik kreeg deskundige uitleg voor de eventuele aankoop van een overlock aan de Bernina-stand. En droomde toen nog maar wat verder.Ik kocht bij Liel een patroon - Robin - dat ik al een tijdje op het oog had (voor een tas voor de tekenles voor Lene en eventueel als luiertas bij de vele kraamcadeautjes die nog op de to sew-lijst staan) en kocht er meteen de nodige tasfournituren bij.


Moraal van het verhaal? Ik snap de gemengde gevoelens, maar ik heb geen spijt dat ik er was!

Dankjewel voor de tickets en dus voor de leuke uitstap, Hilde en La Maison Victor!

15 opmerkingen

 1. Uiteindelijk ben ik niet geweest en heb ik er toch een beetje spijt van. ;-)
  Fijn om te lezen dat je het leuk gehad hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er ook geweest, zelfs 2 dagen (voordeel als het eens heel dichtbij is). Was er heel content van...
  Verslagje van zaterdag staat al op mijn blog (http://www.neven-jansen.be/mama/), dat van zondag komt nog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je dan uiteindelijk alle workshops gedaan? ;-)

   Verwijderen
  2. Zondag enkel nog het Poppy rokje, toen was het wel welletjes geweest, de kinderen wilden mij ook nog eens zien :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb het als een heel leuke beurs ervaren, geen massa's mensen en lekker de tijd kunnen nemen om alles te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik had geen tijd, jammer want alles van naaien is gezellig en leuk hé

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat het helemaal aan de andere kant van het land doorging. Een beetje te ver voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij was het leuk om de beurs te bezoeken.Mijn verslagje lees je hier: http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2014/09/diy-fashion-fair.html Als er volgend jaar weer eentje wordt georganiseerd en de afstand is te doen ga ik weer als ik kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof verslag ! Las je het mijne al ? Nieuwsgierig ? Kom eens een kijkje nemen op
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com
  Aan mij heb je een nieuwe volger bij !
  Lieve groetjes,
  CreativEls

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk stofje heb jij gekocht. Ik was er zaterdag, voor mij was het een leuke beurs. Mijn verslagjes lees je hier:
  http://moekehandmade.blogspot.be/2014/09/diy-fashion-fair.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt om tussen al dat stofjes-geweld te zijn "ontdekt" ;-)

  Die beurs was voor mij duidelijk niet "the place to be", het aandeel "accessoires" was niet echt evenredig met al die DIY standjes (foutje van de organisatie mijns insziens).

  Veroniek Dutré Juweelontwerp

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik volledig begrijpen, ik hoop dat je er je broek niet te veel aan hebt gescheurd (als je begrijpt wat ik bedoel)!

   Verwijderen
  2. hm :-( wel dus, ik verkocht niets... maar als mijn naam hier en daar is blijven hangen, ben ik ook al content ;-)

   Verwijderen
 10. Hey Els, Lotte Martens is de zus van Anne. Je weet wel, onze krollebollen marketingcollega van in den tijd... (ze heeft superleuke prints en zorgt voor het leuke vlaggetjesstraatje op weg naar het station)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, die naam heb ik toch even moeten googelen. ;-) En toen kwam ik uit bij een oude foto van Dikketruiendag waar jij ook op stond!

   Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.