Over een wolf voor durf-het-zelvers, een boselfje en een ... euhm ...

Op het jaarlijkse familieweekend staat een verkleedpartij steevast op het programma, dit jaar in het thema 'bosfiguren'. Wie mijn Pinterest-bord met verkleedkleren volgt, kon dat al raden. ;-) En oh, ik had er zin in! Ongeveer tien (soms korte, soms wat langere) avonden werkte ik aan drie kostuums. Toen de deadline naderde, was dat met iets minder goesting en iets meer gevloek, maar ik ben een volhouder ...
 
En zo rolden er van onder mijn naaimachine:

 
Een wolf
 
 
 
Een boselfje
 
 
 
En een stinkdier!

 
Meneer lielebeesje was er ook hoor, maar aan zijn boswachterskostuum viel niets te naaien: groene en beige kleren, sterren op de schouders, wat attribuutjes en klaar!
 
 
 
De wolf was als eerste klaar. Ik maakte voor het eerst de kaptrui uit Stof voor Durf-het-Zelvers en voegde daar een vilten wolvengezicht, -tanden, -tong, -klauwen en -staart aan toe. Intussen lag het ganse huis vol met bruine pluizen (wat een vreselijk materiaal!).
 
 
 
Ik had van Lene dolgraag een eekhoorn, vos of wasbeer gemaakt, maar helaas ... een boselfje moest het worden (want dat lijkt nu eenmaal het meest op een prinses). Het werd een groen kleedje à la Guinevere, met een totaal foute stofkeuze (het stofje glansde leuk, maar het kleedje was zoveel beter geweest in een soepeler stofje), maar dat was niet het probleem. Wel de beslissing om zilverdraad te gebruiken. Het garen brak gemiddeld om de 10 cm! De siersteken heb ik dan ook snel opgegeven.
Zelf had ik nog zeggenschap in het groene bloemenlintje aan de hals, Lene koos het fuchsia lint en plakte het kleed bovenaan zelf nog vol met vilten bloemetjes, hartjes en sterren. Blauwe vleugels en vilten elfenoren maakten haar outfit compleet. En oh ja, ik gebruikte voor het eerst mijn kamsnaps! Het kleedje had een beetje een 'sleep' vanachter en omdat de kinderen nog naar buiten gingen, voorzag ik kamsnaps waarmee ik alles naar binnen kon plooien om het kleedje korter te maken.
(Al bij al vind ik dit het minst geslaagde kostuum, ongedragen ziet het er zelfs beter uit dan met de dochter erin ...)
 
 
 
En ik veranderde dus in een stinkdier. Ik zag het idee ook op Pinterest, maar gaf het beestje wel nog een gezicht. De kaptrui is helemaal zelf gemaakt gekocht. En zo kregen de bruine pluizen in huis gezelschap van véél zwarte en witte vriendjes. Het stinkdier is op de kaptrui vastgemaakt met veiligheidsspelden en dubbelzijdige tape, dus ik kan 'm nog losmaken en als sjaal gebruiken. ;-)
 
Het was een leuke avond: Thias gromde er op los en at veel lekkere Roodkapjes op (er waren er drie), Lene fladderde heen en weer, meneer lielebeesje zag dat het goed was en ik ... ik luisterde naar alle grappen over stinkdiergeurtjes. ;-)
 
 
Wolf:
Patroon kaptrui: Stof voor Durf-het-Zelvers.
Afwerking met vilt: vrij naar dit Big Bad Wolf Hoodie Costume.
Langharige fleece: een dekentje uit de Zeeman.
Vilt: de Banier.
Textiellijm: Hema.
 
Boselfje:
Patroon kleedje: vrij naar Guinevere's Gown.
Patroon vleugels: Silk Scarf Butterfly Wings.
Patroon elfenoren: Elf Costume. Ik kleefde ze op een diadeem i.p.v. op een hoedje.
Groene glanzende stof en blauwe soepele stof: Pauli.
Vilt: de Banier.
Diadeem, zilverdraad en vilten kleeffiguurtjes: Hema.
 
Stinkdier:
Afwerking met vilt: vrij naar dit masker.
Zwarte kaptrui: C&A.
Witte en zwarte nepbont: Pauli.
Onderkant stinkdier: een sjaal uit de Wibra.
Vilt: de Banier.
Textiellijm en dubbelzijdige tape: Hema.
 
 

10 opmerkingen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.