Lap zeg. Maal twee

Lap zeg, hoe groot is de kans dat je op een graag gelezen blog twee keer kort na elkaar een prachtige giveaway wint? Dat gebeurt dus, beste mensen.

En dan ben ik blij, heel blij.


Een leuk pakje ...

 
... met een nog leukere inhoud.
 
Dankjewel, Sarah!


Lap zeg, hoe groot is de kans dat diezelfde toffe blogmadam je vervolgens nomineert voor een blogaward? Dat gebeurt dus, beste mensen.

En dan ben ik iets minder blij (louter vanwege het hoge kettingbriefgehalte), maar wel heel vereerd. Dus doe ik uit dankbaarheid toch nen effort en ga ik wat vraagjes beantwoorden. Ik heb dat trouwens ook ooit aan haar beloofd en in mijn vorig bericht zei ik dat ik beloftes nakom, al is dat niet altijd meteen.

Daar gaan we dan. 11 feiten over mezelf:
 1. Ik haat fruit in mijn (warm) eten, al heb ik de laatste jaren al wat toegevingen gedaan op dat vlak.
 2. Alles moet logisch zijn bij mij. Het tegengestelde staat niet in mijn woordenboek. Zeg nu zelf, 'onlogica', dat bestaat toch niet?
 3. Ik heb een groot hoofd, een pak groter dan het gemiddelde mannenhoofd. Ruim gevuld natuurlijk.
 4. Ik ben altijd doodserieus. Humor en zelfrelativering, daar doe ik niet aan. Getuige dit bericht.
 5. Ik heb een bijzondere gave. Ik kan twee kilo bijkomen door gewoon naar chocolade te kijken.
 6. Ik kan nogal recht voor de raap zijn. Ik ben nooit bij de scouts geweest (wel bij de KSJ), maar op harmoniekamp was mijn totemnaam ooit 'gevatte kaketoe'.
 7. Ik ben nog steeds lid van die harmonie, al 23 jaar.
 8. En de onnozelste dingen durf ik dan weer níet te vragen. Als ik om 2u 's nachts, na de repetitie van diezelfde harmonie en na het nakaarten (lees: tooghangen), mijn ogen met luciferstokjes moet openhouden, dan durf ik nog niet aan mijn carpoolbuddy voor te stellen om te vertrekken. Wie rijdt, beslist.
 9. Ik zit me momenteel overal te krabben van de (denkbeeldige) jeuk. Die leuke kriebelbeestjes in de haren hebben eergisteren namelijk voor het eerst (en hopelijk ook voor het laatst) hun intrede gemaakt ten huize lielebeesjes. Dankuwel, kleinste lielebeesje.
 10. Ik spreek vloeiend 'kapotte Vlaams', in mijn thuisgemeente ook wel 'Meulenbergs' genoemd.
 11. Studiegenoten beschreven me ooit als een taalvirtuoos (dik overdreven natuurlijk, ondanks puntje 10), maar wat ik zeker níet kan, is beknopt zijn. Ik zet ook enorm veel dingen tussen haakjes. Getuige dit bericht.

En dan nog de 11 te beantwoorden vragen:
 1. Wat doe je in het dagelijks leven en waar word jij echt blij van? Ik deel geld uit én daar word ik blij van. Nee serieus, ik ben ambtenaar (maar geen typische, hoop ik) en coördineer een impulsprogramma voor subsidies aan toeristische projecten. Ik word momenteel vooral blij van mijn terug luizenvrije huis.
 2. Hoe is de naam van jouw blog ontstaan? Dat heb ik in mijn allereerste bericht uitgelegd.
 3. Stof of papier? Als kind papier (ik deed zelfs aan origami en dat is me onlangs bij de doe-vraag op een quiz nog goed van pas gekomen), maar nu toch wel stof.
 4. Wat is jouw favoriete tool? Helaas ben ik momenteel verslaafd aan mijn iPad. Mijn schaar komt op een mooie tweede plaats, daar knip ik zelfs mijn pizza mee.
 5. Wat is jouw lievelingskleur? Groen en blauw. Ik ben trouwens getrouwd in het groen.
 6. Met welke kleur kun je echt niets? Zalmroze. Sta ik nochtans goed mee, volgens de kleurenconsulent.
 7. Ben jij een winter- of zomertype? Volgens de kleurenconsulent ben ik een lentetype. Maar raad nu zelf maar eens of ik een zomer- of wintertype ben: er is geen pollensoort waar ik niet allergisch voor ben, mijn voeten houden niet van knellende zomerschoentjes en mijn bleke velletje houdt niet van de zon.
 8. Wat is jouw inspiratiebron? Oei, even geen inspiratie. ;-)
 9. Wat zijn jouw favoriete accessoires? Geen. Mijn trouwring was al een serieuze toegeving.
 10. Noorwegen of Turkije? Noorwegen, zonder twijfel. Al ben ik wel al in Turkije geweest, maar nog nooit in Noorwegen. Maar mijn ultieme reisbestemming is Nieuw-Zeeland en ooit hoop ik mijn huwelijksreis nog eens over te kunnen doen. Daar hebben ze trouwens ook 'een stukje Noorwegen' (fjorden).
 11. ... wat wil jij nog meer vertellen? Ook ik ga hier passen, maar lees gerust mijn profiel (helemaal onderaan), daar heb ik ook al een beetje van mezelf blootgegeven.
Zo, dat was dat. Awardlogo's zal je op deze blog niet zien verschijnen. En de ketting stopt hier. Als je wilt zien welke blogs ik zelf graag lees, dan kan je hiernaast in de zijbalk kijken. Ik ga namelijk mijn best doen om daar eens wat minder bekende - voorlopig toch - maar daarom niet minder graag gelezen blogs te laten verschijnen. Want zeg nu zelf, maar Madame Zsazsa, Elisanna en Emma en Mona weet u intussen zelf wel te vinden.
 

7 opmerkingen

 1. Gelukzakje! Zoveel moois! En ... nr 3 van uw feiten: dat hoofd valt in het echt wel mee, hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het, niemand heeft het door. Ook niet van dat ruim gevuld zijn. ;-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke give-away heb je gewonnen. En dan nog wel twee keer achter elkaar. En tja, die kettingbrieven vond ik in de schooltijd al niet leuk en nu in blogland nog steeds niet.

  Groeten Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig geschreven! En dank je wel voor de antwoorden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pakketje viel me meteen op! Zo leuk! En inderdaad de inhoud is dan zelfs nog leuker!!
  En ik ben ook niet zo van die award ketting dingen, maar stiekem wel heel leuk om je antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet sta te springen voor zo van die awards en dat telkenmale een beetje negeer, maar deze vond ik wel leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waauw!!! Zo een mooie give away dat dat was!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.