Hij doet dat goed, onze jongste (ik daarentegen ...)

De balans na vier dagen school én mijn eerste woensdagvoormiddag 'home alone' (op vraag van mijn collega's) ...

Thias vertrok maandag fier als een gieter met zijn zus naar school. Aan zijn klasje werd hij meteen opgevangen door de juf, voor een kus voor papa was er zelfs geen tijd meer. 's Middags stond hij dromerig, maar blij op zijn papa te wachten. Hij is heel flink in de klas. Het enige probleem is dat hij liever buiten speelt dan in de klas en niet naar binnen wil komen. ;-)

De afgelopen dagen stapte hij 's morgens gezwind, hand-in-hand met zus Lene, de schoolpoort binnen. Met een blik achterom die zei: "Wat staan jullie daar nog te kijken?" Wat een verschil met Lene indertijd (en zelfs dit jaar nog)!

 
Het heeft ook een positief effect op Lene. Ze doet 's morgens haar best om snel klaar te zijn, zodat we vroeger kunnen vertrekken en ze nog met Thias kan spelen op de speelplaats (de instappertjes mogen namelijk vroeger hun klasje in dan de grotere kindjes). Hopelijk blijft zij ook zo enthousiast, want het ochtendlijke stressniveau (alleen bij mij, want sinds meneer lielebeesje dichtbij huis werkt, ben ik de enige die een trein moet halen) is hier serieus gedaald. Het is wel goed dat de speeltijden in shiften zijn, zodat ze beiden ook genoeg met hun leeftijdsgenootjes spelen.

En dan mijn woensdagvoormiddag. In gedachten zag ik mezelf al door de stad slenteren, een latte drinken, eindelijk eens naar de kapper gaan, een fantastisch maaksel van onder mijn naaimachine toveren ... maar ik had me al vaak laten vertellen dat ik me niet te veel illusies moest maken over die 'vrije' woensdagvoormiddag en dat bleek natuurlijk helemaal waar te zijn.

Om te beginnen had ik geen excuus meer om niet te gaan joggen. Je moet weten dat het - op twee zwakke pogingen na - geleden is van eind juli vorig jaar, toen een klein spierscheurtje mij van het lopen hield. Achter 'het-is-slecht-weer' kon ik me ook al niet verschuilen.

Viel me dat even tegen! Je moet namelijk ook weten dat ik lopen al heel mijn leven haat (ik klink net als Gargamel), maar dat ik ermee begonnen ben nadat ik stopte met volleyballen, ik besefte dat naar school en het station fietsen niet voldoende is als sport en een vriendin erin slaagde om mijn afkeer voor lopen toch ietwat te milderen. Evy heeft me daar trouwens ook fantastisch bij geholpen. Ik raakte ooit tot les 22 en wist dat ik nu niet te optimistisch moest zijn. Terug starten met les 8 dus. Auch. We zullen het steken op een off-day en lood in de benen, maar eigenlijk was les 8 zelfs te hoog gegrepen. Al ben ik ook te koppig om volgende keer nog een gemakkelijkere les te kiezen. Hoogstens doe ik les 8 nog eens over voor ik aan les 9 begin. Goed, op die runner's high zit ik dus nog steeds te wachten ...

Tegen dat ik uitgezweet was, mij gedoucht had en vier sets beddengoed had ververst, moest ik al bijna aan het middageten beginnen. Bye bye 'me-time'. Volgende week beter!

7 opmerkingen

 1. Ja hè, die woensdagvoormiddag vliegt voorbij.
  Maar chique dat ge toch gaan lopen bent! Ik heb daar het karakter niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och ik heb het lopen opgegeven en ben gaan zwemmen, dat doe ik toch een klein beetje liever dan lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duim voor een betere volgende week... Is er geen sport die je liever doet dan lopen? Kwestie van het haalbaar te houden op langere termijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat het zo goed gaat! Hier zijn de speeltijden wel samen, en dan zoeken ze elkaar steeds op, de juffen vinden het allemaal heel ontroerend... En knap hoor dat lopen, ik hou het voorlopig op fietsen maar als ik nog 10kg afval, ga ik me er ook terug aan wagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben blij dat het goed gaat in school... lopen doe maar wat je graag doet :)nee probeer maar opnieuw met les 8... ik heb het ook een tijdje gedaan maar na een knie blessure niet meer opnieuw begonnen ben dan ook helemaal niet sportief!
  Fijn weekend!
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uw collega's danken u :-) Klinkt heel goed hè, stoere Thias. En die vrije woensdagvoormiddag, tja, die gaat blijven voorbij vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe lief zo hand in hand, Thias lekker stoer :) Qua time-management tips: sporten doe ik 's avonds als Lou slaapt en op woensdag gaan we lunchen bij mijn ouders ;) En dan is die latte aan je naaimachine opeens haalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.