Schatten op zolder (1)

Allez, dat klopt niet helemaal. Hadden mijn ouders een zolder gehad, dan hadden ze daar gelegen, maar eigenlijk vond ik ze gewoon in een kartonnen doos op de overloop: een Burda Jonge Mode uit 1975 en een Marion (nooit van gehoord!) uit 1975.


Ik deed spontaan een vreugdedansje en heb mij sindsdien al kostelijk geamuseerd met bladeren door die boekjes. De mode was toen helemaal anders ... en toch ook weer niet.


"Deze blouses zijn het einde!"Iets te veel rouge op de wangen.
Die gele schoenen zouden nu ook perfect in de winkel kunnen staan.Die kerel (linksonder), heerlijk!A-lijnrokken (weliswaar tot bijna onder je boezem).
Hippe kousjes in de sandalen.Ook broeken tot onder je oksels.Zomermode in 'grote' maten.Zomer '78 had ook zomer '12 kunnen zijn."Cindy en Ann eten een ijsje."En elektronische naaimachines waren geen normale naaimachines.

Ik vond warempel een paar leuke modelletjes om te maken, maar groot was de teleurstelling dat er per model maar één of twee maten waren uitgetekend. Voor een andere maat moest je nog eens een extra patroon kopen. Dan zijn we toch goed af met de boekjes van nu ...

Welke schatten er nog meer in de doos zaten, dat vertel ik u een volgende keer!

1 opmerking

  1. Superleuk die zolderschatten! Van die mode van vroeger komt toch veel terug hé.groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.