De rokjesfabriek van Oma Betty

De kinderen van deze dame zijn niet de enigen met een Oma Betty. De mijne hebben er namelijk ook eentje. Niet mijn moeder, wel mijn schoonmoeder. Onze relatie is echter niet volgens het cliché: ik kon me geen betere schoonmoeder wensen.

En ze heeft nog een diploma snit en naad ook. En ik heb haar al eens meegetroond naar een Stoffenspektakel. En ze kon eens een stapel Ottobres van iemand lenen. En dus wilde ze wel eens een rokje maken voor Lene. Ik vroeg om een Tammy. Met een paspeltje, dat had ik in blogland al meermaals gezien, terwijl Oma Betty nog nooit van dat woord had gehoord.

En zo geschiedde.Dat dat wel een heel schoon rokske was, zei Oma Betty. En dat ze er zo nog wel een paar wilde maken, nu ze het patroon in de vingers had. Dus ik nam dochterlief mee naar Pauli en liet haar nog een paar stofjes kiezen. Nog eens drie lapjes stof en drie kleurtjes paspel gingen richting Oma Betty.

En kijk eens ...
Wat een toffe fabriek is me dat! En wat een toffe schoonmoeder natuurlijk ook!


Rokje 1: stof en paspel van het Stoffenspektakel. De foto doet de kleuren oneer aan: het is een soort fuchsiarood velours, met turquoize paspel.
Rokje 2 t.e.m. 4: katoenen stof van Pauli, paspel van de Veritas.
Patroon: Tammy, Ottobre Design Kids 6/2008.

2 opmerkingen

  1. Waw! Dat is leuk, zo een schoonmoeder aan het werk kunnen zetten! Hele mooie rokjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad, zoekt ze nog wa werk???
    heel schoon!!!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.