Een top met streepjes en streepjes


Als je met een vriendin gaat shoppen en je past een supertoffe top in een boetiek met duurzame merken, dan is dat echt balen als die niet past. Maar hoe zalig is het dat je die top mentaal kan opslaan en dan later gewoon zelf je gang gaan achter de naaimachine (sorry, SKFK, ik wilde 'm echt kopen hoor)!


Ik had in de voorraadkast nog een stofje dat lag te wachten op het ideale patroon. Het is een dubbelzijdige tricot, ik kocht 'm niet voor de eerder saaie voorkant, maar voor de fijne zwart-witte streepjes aan de achterkant. Voor deze creatieve challenge was het de ideale match!


Eerst een kleine bekentenis: ik ben weer maar eens de laatste in naailand om met een populair patroon uit La Maison Victor aan de slag te gaan. Over de Lora die ik anderhalf jaar geleden naaide, heb ik nog niet geblogd, net als over mijn Genova van vorig jaar (foto's van mezelf, dat is toch echt een drempel). Een Aster heb ik zelfs nog nooit gemaakt. Maar vandaag toon ik jullie mijn allereerste Odette (gehackt weliswaar)!De hack: ik legde voor- en achterpand niet op de stofvouw, maar voegde naadwaarde toe in het midden. Het rugpand kreeg een V-vorm - al mag die bij een volgende versie nog wel wat meer uitgesproken zijn. Ik werkte de hals af met tricotbiais aan de binnenkant (volgende keer gewoon omzomen, zou dat mooier vallen?) en stak in de zoom onderaan een elastiek. Uiteraard heb ik het patroon heel wat centimeters verlengd.


Voilà, mijn knock-off van de winkeltop oftewel pattern hack oftewel mijn allereerste Odette (maar behoorlijk onherkenbaar) was klaar!En die streepjes en streepjes? Wel, de helft van mijn top heeft horizontale streepjes en de helft verticale (vandaar de naad in 't midden). De mouwboordjes hebben streepjes die er loodrecht op staan. Maar wat een gedoe om die fijne streepjes te fotograferen (en om de plooien eruit te krijgen)! Allez, dat was eigenlijk gewoon onmogelijk ...Patroon: een gehackte versie van de Odette Top, La Maison Victor - 3/2017 en intussen gratis te downloaden op hun website.
Tricot: Infinity Stoffen.

4 opmerkingen

 1. Wat een leuk shirtje!
  Ik zou me precies blindstaren op de streepjes als ik ze zou moeten naaien :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En dat viel wel mee hoor, het fotograferen was lastiger.

   Verwijderen
 2. Heel mooi! De streepjes zijn echt tof maar ik vind dat een hel om op te kijken tijdens het strijken 😉

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.