Een Wolf met een extraatje


Ik maakte laatst zelf een pyjama voor zoonlief, iets wat ik 'van-ze-leven-niet' ging doen, wegens een goedkoop overaanbod in de winkels en niemand die dat ziet. Maar kijk, ik kan al eens van gedachten veranderen, zeker als Belgische patronenmaaksters toffe pyjamapatronen op de markt brengen.


Ik mat zoonlief op en kwam uit op een 128 small, te verlengen tot minstens 134. Intussen heb ik geleerd dat die small wel echt héél smal is bij Zonen09, zelfs voor mijn smal reusje. Gelukkig kon ik dat bij het knippen nog een beetje rechtzetten door de bovenste panden een cm van de stofvouw te leggen. Resultaat: nu past ie perfect!


Zwart met rood wilde hij ... en ik luister natuurlijk altijd naar mijn kinderen (was dat omgekeerd ook maar het geval). ;-) Ik koos een stof die iets dikker is dan gewone tricot, een echte winterpyjama dus, en ging voor een tweedelige pyjama (ik hou niet zo van nachtelijke ongelukjes omwille van pyjama's die niet snel genoeg uit geraken), met boordjes en verder zo weinig mogelijk frutsels. Een cape moest er wel bij natuurlijk. Daarvoor haalde ik een rood fleecedekentje uit mijn immense collectie. De cape valt wat zwaar, maar hij is er dolgelukkig mee, hij voelt zich net Superman!



En dan dat extraatje. Welke pyjama ik ook koop voor Thias, smal en met boordjes of net met brede pijpen, in bed kruipen die pijpen altijd omhoog. Vreselijk irritant toch? Dat euvel loste ik op door elastieken mee te stikken aan de boordjes van de pijpen. Ken je die 'skibroeken' uit de jaren tachtig nog, met elastiek onderaan? Wel, ik voorspel een revival in pyjamaland ... en Thias is de trendsetter!


Thias heeft in de kerstvakantie het record pyjama-dragen verbroken, zalig toch? En maar goed ook, want lang zal hij er helaas niet in passen ...


P.S.: Heb je al meegedaan met de giveaway (zie vorig bericht)? Je hebt nog tijd tot morgenavond 20u!

Patroon: Wolf - Zonen09.
Zwarte stof en rode boordstof: Pauli.
Rode fleece: een dekentje.

6 opmerkingen

  1. Ik zit vol ongeduld te wachten op de tienermaten van het patroon, zodat ik ook weer voor zoonlief aan de slag kan gaan. Hier is de Wolf uit één stuk absolute favoriet, misschien moet je die toch maar eens op de naailijst zetten ;). Schoon werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci, Sarah! Ik wacht vol ongeduld met je mee, want als ik er nog eentje zou maken, moet dat minstens een 140 zijn ... En of die uit één stuk zal zijn, dat beslist Thias dan eh. ;-)

      Verwijderen
  2. heel leuk gerief, goed dat je je principes overboord gooide want pyjama's die zie je misschien niet zo vaak als buitenstaander maar die draag je dus nog meer dan je kleren eigenlijk hé ;-) zeker zo'n toppatroon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb je een punt, die dragen ze enorm veel. En ik zit intussen met een horde vriendjes, nichtjes en zus die ook wel eentje willen.

      Verwijderen
  3. Da's een pracht pyjama en fantastische fotos!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Zoonlief moet een pak minder vaak op de foto dan de dochter, dus hij is (nog) veel bereidwilliger. ;-)

      Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.