Skippy Skirt

Afgelopen najaar mocht ik mee het patroon van de Louisa Coat van Compagnie M. testen. Misschien zie je ’t nog voor je, ik haalde voor de jas een feloranje wolletje uit de voorraad en combineerde dit met koningsblauwe details. Voor de voering gebruikte ik een stofje van Strass (ooit gekocht bij Mon Depot), die kleurencombinatie was gewoon ‘meant to be’!




Wat Lene betreft was het tofste aan heel die patroontest - behalve de jas zelf dan natuurlijk - de fotoshoot die Marte organiseerde in Park Spoor Noord. Terwijl ik drie maanden moet smeken en omkopen om haar met veel tegenzin voor de lens te krijgen, vond ze dat bij Marte superplezant, deed ze dat met een naturel en een glimlach alsof ze het dagelijks doet en vond ze het zelfs jammer toen het gedaan was.




Foto: Marte Lambin.


Lenes nieuwe jas en haar kleerkast waren echter geen combinatie ‘meant to be’ en wat doe je dan als naaiende mama? Juist ja, ik naaide een bijpassend rokje, een cirkelsjaal en een muts, meteen ook een goede gelegenheid om de laatste restjes van dat Strass-stofje, waar ik ook al eens een Julia Sweater mee naaide, op te gebruiken.






De patronen voor de cirkelsjaal en de bijhorende uitleg zag je hier al eerder op de blog passeren. Voor het rokje koos ik voor de Skippy Skirt, een gratis patroontje van So Popo Sew. De perfecte keuze, want het is bedoeld voor een rekkende stof, het zit lekker én het heeft een grote zak.




Ik koos voor de onzichtbare zak in plaats van de kangoeroezak en combineerde het Strass-stofje met een koningsblauw overschotje. Elastische paspel in het juiste oranje had ik niet, maar van Marie-Paule herself kreeg ik de tip om gewoon een reepje tricot dubbel te vouwen. En ook dat had ik nog liggen in de juiste kleur. Met washi tape in de juiste breedte, een fantastisch trucje dat ik op Instagram zag passeren, was het een fluitje van een cent om twee smalle reepjes uit zo’n krullend tricotje te knippen.






Nu mag ik toch ook weer eventjes gek doen eh, mama!


Et voilà, op de dag van de fotoshoot reed ik naar Antwerpen met een stralende dochter in een compleet matchende outfit!


Foto: Marte Lambin.


Patroon: Skippy Skirt - So Popo Sew.
Stof: Strass bij Mon Depot.
Koningsblauwe en oranje restjes van deze Julia Sweater: Pauli.

8 opmerkingen

  1. Super mooi gedaan. Ik was al fan van je jas, had ik op de shoot al gezegd eh :-) maar deze outfit is ook geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi passend, prachtige outfit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kijk naar de foto's --dwars door de gekke snoeten, zo heb ik ook altijd tientallen foto's zunne ;)-- en zie bambibenen. En dan vraag ik me altijd af 'wanneer zijn die plots zo groot geworden'?
    Perfect rokje vrouw, volgens mij zit dat über comfortabel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, helemaal Bambi, vooral de 'voorpootjes', soms ben ik bang dat haar pols breekt als ik haar een handje geef (wat ik gelukkig nog mag).
      Had ik haar heupen (helaas hebben die van mij een andere vorm), dan maakte ik voor mezelf ook zo'n heerlijk comfortabel rokje!

      Verwijderen
  4. Ziet er erg mooi uit! Ben erg benieuwd naar de truc van tricot knippen en Washi tape....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dankjewel!
    Ik bedoel gewoon dat als je bv. een strook van 3 cm breed moet knippen, dat je dan washi tape zoekt die even breed is en daarvan een strook op je stof plakt. Je kan er dan heel gemakkelijk naast knippen zonder omkrullen. Je zou dit trouwens ook kunnen doen langs de randen als je een groter recht stuk moet knippen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.