Multifunctioneel verkleden: zwarte piet of clown?

Zolang er her en der in het land nog een carnavalsstoet plaatsvindt, mag ik hier wel schrijven over verkleedkleren, toch?

In november is er traditiegetrouw een grootouderfeest in de derde kleuterklas. Drie klasjes vol glunderende kleuters voeren een toneeltje op voor de oma's en opa's, leiden hen fier rond in hun klasje en verwennen hen met koffie en koekjes. Het thema van het feest was Sinterklaas (net als bij Lene twee jaar geleden trouwens) en Thias kreeg de rol van één van de pieten toebedeeld. Natuurlijk zeggen de juffen dat je niets moet kopen om hen te verkleden, maar ik had zin om de verkleedkoffer nog eens aan te vullen, volledig 'uwyh' (use what you have) welteverstaan.

Ingrediënten: twee van de vreselijk-om-te-verwerken-maar-ideaal-voor-verkleedkleren stofjes uit de voorraadkast (tiens, dat groene heeft eerder al eens voor verkleedkleren gediend), véél elastisch garen om te smocken en het boek Stof voor Durf-het-Zelvers 2 (tiens, boek 1 heb ik ook al eens gebruikt om verkleedkleren te maken).
Ik gebruikte de patronen van de losse broek en de trui voor de outfit van piet en een restje witte katoen voor de kraag. Flink op de groei gemaakt, dacht ik zo, want verkleedkleren mogen wel eventjes meegaan (als in: binnen een paar jaar mag dat even goed een kniebroek zijn voor piet), maar dat valt serieus tegen ...


Je ziet het goed, schminken deden ze niet (en dat vind ik ook helemaal niet erg),
maar die kraag eens deftig hangen waren ze toch ook vergeten. ;-)


Spiekpietje kon natuurlijk niet ontbreken!


Gelukkig konden we de outfit bij carnaval al opnieuw gebruiken, want een clowntje zat ook nog niet in ons assortiment. De kraag werd vervangen door een rode neus en klaar was Kees Lene!
Multi-inzetbare verkleedkleren en kinderen die het 'verkleedgen' geërfd hebben, daar kan ik echt blij van worden!
(Van slechte foto's daarentegen ... dat is hier eigenlijk helemaal niet blog- of Instagram-waardig, maar als ik moet wachten tot die koters van mij nog eens goesting hebben in een fotoshoot, dan zijn het zeker vijgen na Pasen carnaval!)


Blauw stofje: The Fabric Sales.
Groen stofje: Pauli.
Wit katoentje: zolderschat, ook al gebruikt voor een Mara blouse voor Lene.

7 opmerkingen

 1. Ideaal, zo'n multifunctioneel kostuum! Van mij mag jij het hele jaar door bloggen over verkleedkleren. En als ik eens moet langskomen met mijn camera... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Thias zijn het foto's van op het feest zelf, bij Lene zo snelsnel vlak voor vertrek. En daarna was het: "Mama, Sinterklaas en carnaval zijn wel voorbij eh!"

   Verwijderen
 2. Hier is het pas zondag carnaval, voor mij ben je gewoon vroeg ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is hier wel een open goal voor een flauw mopje over West-Vlaanderen (iets met traag zijn enzo), maar als Limburgse ga ik het toch maar niet doen, wij bijna-buitenlanders hebben respect voor elkaar. ;-)

   Verwijderen
  2. wahahahah, dat is hier wel traditie en geen traagheid - er kan ons veel verweten, maar ik denk dat je voor 'traagheid' aan de verkeerde kant van het land zit ;). Halfvasten, geen seconde vroeger is er tijd voor Carnaval.

   Verwijderen
  3. Foei, zo'n decadentie midden in de vasten! Vette dinsdag ja, en daarna vasten tot Pasen! ;-)

   Verwijderen
 3. ik sluit me aan bij Sarah, ging het net melden, hier pas zondag carnaval en volgende week sluiten ze af in de gemeente naast ons :) Dus tot dan krijg je nog tijd om carnavalskleren op ons los te laten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.