Me and my Selene

8 augustus 2015. Twee (!) trouwfeesten op de planning. Maandenlang zat ik met het idee in m'n hoofd om zelf een jumpsuit te maken. Talloze schetsen van hoe die eruit zou moeten zien, werden gemaakt. Talloze boven- en onderstukken van patronen werden mentaal gecombineerd. Meerdere jumpsuits werden in de winkel gepast. Een kanshebber qua patroon voor de broek werd als test geknipt, maar nooit in elkaar gezet. Het besluit: een jumpsuit is niet weggelegd voor mijn model (lees: voor mijn heupen).

Intussen zat ik ook al maandenlang besluiteloos te lonken naar de stofjes van Lotte Martens, op haar website en op elke blog waar een van haar stofjes werd getest. Zelfs 'live' had ik er met haar over gesproken. Maar kiezen kon ik niet.

Eveneens maanden geleden had ik bij mijn collega een rokje gespot dat ik leuk vond en dat daarna blijkbaar ergens in mijn achterhoofd bleef hangen.
Iets meer dan een week voor de deadline viel alles letterlijk en figuurlijk in de plooi: een rokje met plooitjes in een stofje van Lotte Martens zou het worden. De virtuele schop onder mijn kont kwam met de boodschap 'beperkte voorraad' toen ik voor de honderdste keer het Selene-jeansstofje aanklikte op de website (en jawel, het is nu uitverkocht, maar ik weet zeker dat er ander moois in de plaats komt!).
Ik mocht het stofje gaan afhalen, dus ik kon er snel aan beginnen. Het uitpakken was al een feestje op zich, zo mooi, ik durfde het bijna niet voor te wassen. Ik nam het patroon van de befaamde Knipmode-rok (4C uit editie juni 2010), tekende het patroon over en nam met een bang hartje twee maten kleiner dan vorige keer (dat was nl. een klein, maar wel draagbaar fiasco waar ik trouwens nog over moet bloggen). Dan tekende ik plooitjes in het voorpand.
En toen werd mijn vrees waarheid: ik kreeg niet alle patroondelen uit één paneel. Maar de effen variant was niet meer beschikbaar, wist ik al. Ik wilde per se koperen paspel tussen platstuk en rok, dus enkele centimeters besparen door met een pand uit één stuk te werken, was geen optie. Ik was er verdorie net voor hun verlof speciaal nog voor naar Hexagoon gefietst!

Gelukkig ben ik een fervent jeansbroekendrager (als in: als ik kon, dan ging ik er in slapen) en ook nog eens behoorlijk 'sletig' (nee, geen dubbele t!), dus ik heb wel een voorraadje afgedankte jeansbroeken in mijn kast liggen. Het geluk was aan mijn kant, want er was een match qua kleur. En zo werd er hier eindelijk eens een jeansbroek gerecyKleerd, tot voor- en achterpas van het rokje.
Even twijfelde ik nog of een jeansrokje wel kan voor een trouwfeest, maar het stofje is gewoon prachtig en die koperen print is heel feestelijk, dus ten huize lielebeesje werd geoordeeld dat het zeker kon.

Oh, wat ben ik blij met mijn rokje! Eindelijk een 'Knipmode juni 2010-rok' die me past. Eindelijk een Lotte Martens-stofje in mijn kleerkast. Eindelijk terug een goed zittend jeansrokje, dat dan ook nog geschikt is voor alle gelegenheden (feestelijk, werk ...). Eindelijk een patroon aangepast naar een idee in mijn hoofd (ik weet het, het zijn maar plooitjes hoor, maar toch). Yes!


Helaas is er op een dag met twee trouwfeesten geen tijd voor een fotoshoot
en helaas was op 'the day after' strijken niet echt iets wat in me opkwam, maar ach ...


Goed, nog even een boodschap van algemeen nut: midden september opent Lotte Martens hier in Kessel-Lo bij haar atelier ook een eigen 'flagshipstore', ik kijk er al naar uit!


En oh ja, Lotte, als er nog stofjes uitgetest moeten worden: ik ben kandidaat! ;-)


Patroon: Knipmode juni 2010, rok 4C, ook als los patroon te bestellen (KM 1006-4C).
Jeansstof: Selene van Lotte Martens.
Koperen Paspel: Hexagoon.

40 opmerkingen

 1. Wauw zo schoon! Die gaat de binnenkant van je kast niet veel zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas houden mijn witte benen mij vaak tegen om een rokje uit de kast te halen. :-(

   Verwijderen
  2. Ik herken dat! Deze zomer heb ik eindelijk een goeie "bruinen zonder zon" gevonden die niet oranje-achtig is, niet vlekt, enz, dus hier komen nu eindelijk eens meer rokjes en kleedjes uit de kast.

   Verwijderen
  3. Als 't een andere is dan Dove Summer Glow bodylotion (die gebruik ik), dan mag je mij zeker laten weten welke!

   Verwijderen
 2. Mooi!!! ♥♥♥ Toevallig zat ik vanmiddag ook nog in haar webshop te kijken naar dit - helaas uitverkocht - stofje. Ik ben benieuwd naar wat er nog komen zal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was echt opgelucht dat ik er net op tijd voor gegaan was!
   Ben ook benieuwd, kan niet wachten tot de opening en de nieuwe collectie! En het tassenboek niet te vergeten!

   Verwijderen
 3. Is dit echt uitverkocht?? Jammer want dit stofje wou ik ook. Alleen wou ik niet te veel stof voor mezelf kopen zolang ik in zwangere toestand verkeerde... En nu de baby er is, is het stofje weg... Maar jij benutte het stofje op een fantastische manier, zo'n schoon rokje! Ik ben fan!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer eigenlijk geen nieuwe stofjes meer te kopen, maar ik ben zooo blij dat ik deze uitzondering heb gemaakt!

   Verwijderen
 4. Heupen? Welke heupen?he mooi, die plooien maken hét af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ze zijn er wel degelijk hoor (twee maten groter dan mijn bovenmaat)! 't Is een kwestie van strategische poses aan te nemen op de foto. ;-)

   Verwijderen
 5. Wauw, superschoon seg ! En zalig dat er een stukje oude jeansbroek in zit (dat is zo een detail waar ik helemaal voor wegsmelt, leve recykleren !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Genoeg materiaal om te recykleren hier, maar het gebruiken komt er meestal niet van ...

   Verwijderen
 6. PRACHTIG!!!!!!!! ik hb de cypris stof gekocht voor een rokje, maar de vrees slaat me om het hart als ik lees dat er dan toch misschien geen hele rok uit kan, uit een paneel?? binnenkort eens patroon tekenen en zien, zou zoooo jammer zijn :-( de stoffen zijn idd echt ongelooflijk mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Cypris is ook heel mooi!
   Ik ben noch klein, noch mager, dus maak je geen zorgen. En zonder die plooitjes had ik ook meer marge gehad eh. Bij Lobke van Leuke Wereld en bij Hilde@home is het wel al gelukt uit één paneel!

   Verwijderen
 7. Wauw, die plooitjes en die print zijn een match made in heaven! En al een geluk zeg, van die jeansbroek, ik was al in spanning tijdens het lezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Wel goed dat ik die avond niet heb doorgezet en de volgende dag bij daglicht mijn collectie jeansbroeken er opnieuw naast heb gelegd, want dat gaf een heel ander zicht qua kleuren!

   Verwijderen
 8. Waw waw - en zei ik al waw? Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi! En 't ziet er idd ook heel comfortabel uit! ***jaloers***

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt heel mooi, grote fan van de plooitjes! Het zit je ook al gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig zeg, en zo'n mooi stofje! Leuk dat Lotte een flagshipstore opent, ik kom net midden september naar België se ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ♥ (en ook een beetje; ik wist het!) Knap, heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die plooitjes zijn echt een schitterende vondst en maken het helemaal af !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar moet ik dus eigenlijk mijn collega en haar rokje voor bedanken. ;-)

   Verwijderen
 14. Mooi! Hier ligt ook nog een stofje van Lotte opzij te wachten op het ideale project!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow! Deze is terecht eentje om fier op te zijn en staat je prachtig! Ga je langs gaan op de flagshipstore? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Terecht in de eregalerij van Straight Grain Sew+Show!!!
  Een jeansrok ... Ik ben er niet zo voor ...maar deze, 1 woord: prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.