Harley Top

Ik ben al een eeuwigheid op zoek naar het 'ultieme' bloesjes- / topjespatroon voor mezelf. In katoen, tricot of een combinatie van beide, sinds ik mijn tricotvrees een beetje overwon, maakt dat niet meer uit.

Intussen passeerden hier al de revue: de Birdy Blouse van Mama Saartje (heerlijk eenvoudig patroon, maar mijn eigen versie viel wat breed uit en het watervalhals-experiment kon beter) en het bloesje Voor Appelen en Peren uit 'Zo Geknipt! 2'.




Tijd voor een volgende test: de Harley Top uit La Maison Victor (editie 1 - jan. / feb. 2015). Ik diepte als teststofje weer één van de eerste tricotjes die ik ooit kocht, op uit mijn stoffenkast (flink van mezelf!). Die overweldigende bloemen wilde ik wat temperen met een effen stofje, dus 'moest' ik toch nog wat stof bijkopen. ;-)



Aanpassingen:

  • Ik maakte onderaan een maat groter dan bovenaan, maar dat gaf een vreemde vorm bij het passen tussendoor, dus ik heb het bloesje meteen weer een paar cm versmald van de oksels naar de heupen toe (de zoomboord liet ik wel in de grotere maat).
  • Om de bloemen nog wat meer in te tomen, maakte ik aan de hals en armen zichtbare boordjes, omgezoomd met de tweelingnaald, in plaats van de boordjes naar binnen te plooien.




Conclusie: het is een leuk en eenvoudig patroon en de pasvorm is, op wat 'finetunen' na, ok voor mij.

Een tweede Harley (met een voorpand in katoen of iets anders soepels en misschien een andere halsvorm) en een tweede Julia (in een minder winterse versie) staan zeker nog op het programma, maar bij een volgende test ga ik misschien wel eens wat uitproberen van mijn eigen Pinterest-bord óf een bestaand bloesje overtekenen. Ik hou meer dan één Selfish Sewing Week. ;-)


Wat is jouw ultieme bloesjes- / topjespatroon (met korte of lange mouwen)?




Wij hadden afgelopen week trouwens een heerlijke vakantie op de Gulperberg (NL), waar alle foto's gemaakt zijn (het bloesje werd dus al veel gedragen)!


Patroon: Harley Top - La Maison Victor (editie 1 - jan. / feb. 2015).
Bloementricot: multiculturele markt Heusden-Zolder (UWYH!).
Effen paarse tricot: Pauli.

32 opmerkingen

  1. Ik ben ook op zoek naar het perfecte bloesjespatroon, dus ik volg mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi mooi! Hier nog geen bloesjeservaringen,)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi bloesje! En leuke stofjescombi, ik vind het al geen teststofje meer hoor ;) Ik heb er zelf ook nog geen ervaringen mee, maar deze Harley staat op de to-do lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. zit als gegoten!
    Heel mooi... perfect zou ik zo zeggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. We zijn precies met redelijk veel die op zoek zijn naar het winnende bovenstuk - ik doe dus vrolijk mee. Die Harley sprak me niet echt aan, maar ik moet mijn mening precies dringend herzien bij het aanschouwen van jou ;). Schoon gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is een doodeenvoudig patroon, maar ik heb wel al 1000 mogelijke varianten in mijn hoofd (en zelfs in mijn schetsboek), maar ook -1000 uren tijd, zucht ...

      Verwijderen
  6. De Harley top was mij ook al opgevallen, de jouwe is heel mooi geworden! Mijn favoriete bloes is de simplicity 2594!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke top! Ik vind het volgende blousje erg leuk en heb die al 2x gemaakt: www.burdastyle.com/pattern_store/patterns/jj. Patroon kost 99 cent, maar het is wel een werkje om alle details te naaien. www.colettepatterns.com/sewing/sorbetto staat op m'n lijstje om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! De Sorbetto had ik al eens gepind, dat andere bloesje ken ik nog niet. 99 cent is geen fortuin eh, ik ga eens kijken. ;-)

      Verwijderen
  8. Nu ik jouw Harley zie, zal ik toch nog eens de LMV er bij moeten nemen... Ik vind hem heel mooi! Ook de kleurencombinatie is erg geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lol, dat stofje is vijf jaar oud en toen ik laatst een bijpassend effen stofje zocht, zeiden ze: "Amai, die kleuren zijn niet echt in de mode, dat wordt moeilijk!" Ik ben wel blij dat het donkerpaars is geworden en geen fel fuchsia.

      Verwijderen
  9. Mooi! Ik ben ook bezig met een Harley top maar heb vorig weekend per ongeluk de afwerkingen voor de mouwen als heupboord gebruikt (ik had de heupboord ook in twee delen geknipt vandaar de vergissing) en dus toen ik dat ontdekte was de zin om het verder deftig af te werken volledig verdwenen. Maar als ik uw resultaat zie denk ik dat ik het toch nog eens ga proberen . Het zal dan ook een 'aangepaste' versie zijn met heel dun boordje onderaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volhouden, het komt zeker goed! Ik ben benieuwd ...

      Verwijderen
  10. Mooi, ik pas qua boezem nooit in winkel bloesjes (al is mijn buik na vier zwangerschappen meer in proportie tot boezem nu) dus ik lees graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier past de boezem wel overal in. Heupen - en na de zwangerschappen ook buik - zijn hier de probleemzones ...

      Verwijderen
  11. Deze is tof! Ik ben helemaal pro bloemen :) En ja, ik wil ook nog wel wat bovenstuk-tips!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We blijven zoeken eh!
      Ik ben ook wel pro bloemen, maar soms is 'met mate' toch wel aangewezen (anders was 't een pyjamabloesje geworden, denk ik).

      Verwijderen
  12. Weer een knappe blouse! Ik heb de lenteversie van een Julia gemaakt (maar dat wist je al) en ooit van een gekregen patroon zelf een blouse gefixt maar was niet zo'n groot succes...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. het staat je beeldig! Echt een mooi bloesje!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Het staat je! Mooie foto's en die van moeder-dochter, schoon!
    De Harley staat hier ook nog op het verlanglijstje, dat hier met de dag langer wordt ;-)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben stiekem zelf ook wel blij met die laatste foto. ;-)

      Verwijderen
  15. Oh, de jouw is ook superleuk! Een heel mooi stofje ook! De neklijn vind ik hier zeker mooi vallen, beter dan in t boekje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die hoge neklijn stoort me vooral met een truitje of cardigan erover ...

      Verwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.