Een Julia in Strass

Het is gebeurd: ik heb eindelijk een Julia-sweater gemaakt! Nu ik mijn tricotangst overwonnen heb dankzij het bloesje voor appels en peren, staat er geen maat meer op mijn tricotplannen én de bijhorende stofaankopen - tot grote ergernis van meneer lielebeesje heb ik weer een gans onontgonnen stoffenterrein aangeboord (nu nog allemaal verwerkt krijgen, euh ...).
Soit, ik heb een Julia en ik ben er  heel blij mee! Ik ging meteen voor een paar uitdagingen als tricotleek, want het stofje rekt vooral in één richting, waardoor je het doorgesneden voorpand moet gebruiken en nog hier en daar wat aanpassen, en ik wou er meteen zo'n mooi kraagje bij. Tel daarbij dat ik gezegend ben met heupen die twee maten groter uitvallen dan bovenaan (al hield ik het bij één maatje verschil door bovenaan toch maar een maat groter te nemen dan de tabel voorschreef) en je weet dat ik eventjes bezig was met het patroon uit te tekenen.
Het stofje is van Strass, ik kocht het bij Mon Depot op de DIY Fashion Fair van La Maison Victor eind september. Bij Pauli vond ik perfect bijpassende stofjes voor de afwerking.

Ik wilde graag een asymmetrische trui, dus één mouw werd blauw. Voor de mouwboorden schakelde ik een hulplijn in en de Instagram-wereld antwoordde unaniem: twee maal oranje (ik was eigenlijk van plan om één mouwboord blauw te maken). De sweater is volledig gemaakt met de naaimachine.
Toen ik de pas afgewerkte sweater aantrok, kon ik alleen maar denken: wat een zak! Ik moest duidelijk wennen aan die vleermuismouwen. Intussen heb ik vooral de voordelen ondervonden: geen gênante okselvijvers! Ik heb dus even getwijfeld of de maatkeuze wel goed was: aan de heupen is de sweater nog aan de strakke kant en op de schouders eerder breed, maar ik denk al bij al niet dat ik dat een volgende keer zou veranderen. Wel zou ik de mouwen misschien nog een cm of twee verlengen, maar dat zijn details ...


Allez, als uitsmijter toch maar een foto mét hoofd.


Marte, je hebt een zalig patroon gemaakt,
dus de complimentjes die ik al kreeg op mijn trui, zijn ook voor jou!Blauwe stof met oranje figuurtjes: Strass bij Mon Depot.
Blauwe punta dit roma en ornaje tricot: Pauli.

21 opmerkingen

 1. Oh top! Bedankt om je berichtje te delen! Dat doet deugd. M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het doet ook deugd dat je hier even komt kijken! En dat je zulke mooie patronen maakt natuurlijk. ;-)

   Verwijderen
 2. -schaterlach- leve nieuwe stofverslavingen ;)
  Ik vond de eerste twee foto's prachtig, daarna ging het -voor mij- wat bergaf, maar dat komt omdat ik een uni seut ben die niet zo voor colourblockingstoestanden is. Als ik daar voorbij kijk, zie ik je in een schoon Julia, dus droom ik al van een vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol, ik ben normaal ook volledig voor symmetrie enzo, maar af en toe moet je eens buiten de lijntjes kleuren. ;-)

   Verwijderen
 3. Amai, Els. Echt prachtig. Je staat er supermooi mee!! Trots...ik begrijp waarom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie trui ! Werk je af met een gewone zigzagsteek ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een geweldig goede overlocksteek op mijn naaimachine ...

   Verwijderen
 5. Toffe trui! En die blauwe mouw, dat is durven maar wel geslaagd!
  Lijkt me een tof patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nooit gedacht dat dat onder de noemer 'durven' zou komen! ;-)

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Eigenlijk zag ik het helemaal niet als gedurfd, ik was zelfs bang dat een volledige trui in dat stofje te overweldigend zou zijn! ;-)

   Verwijderen
 7. Heel tof gedaan! En ik zit ook net in de fase van de tricot-verslaving #welkom nieuwe wereld ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.