Een snel tussendoortje?!

Vlak nadat ik mijn eerste naaimachine, de Kruidvat-Singer, kocht, kocht ik ook een naaiboek. Het was zowat het eerste het beste boek dat ik tegenkwam en de stijl van de ontwerpen vond ik maar zozo, maar ach, ik zou er wel alle nuttige technieken in terugvinden, dacht ik.


Ik had het moeten weten, veel meer dan er in bladeren heb ik tot voor kort niet gedaan. In de linkerbenedenhoek van de cover staat echter: 'Inclusief alle materialen om de tas te maken'. Makkie, dacht ik laatst. Niets moeten tekenen of knippen, gewoon beginnen te naaien. Een tussendoortje, met andere woorden.


Hieronder zie je het resultaat. Ik weet nog niet goed waarvoor ik het ga gebruiken, maar als ik er geen doel voor vind, is de dochter altijd kandidaat.


En dit is waarom het geen snel tussendoortje werd: ik heb er meer dan een half uur over gedaan om die vervloekte smalle lus te keren. Uiteindelijk was het ding dan ook nog helemaal uitgerafeld en heb ik er aan de goede kant over moeten stikken. En dat terwijl mevrouw Kidston in haar boek netjes vertelt hoe je zo'n lus keert. Maar theorie en praktijk ...


Er is ook wel een positief kantje hoor: mijn eerste knoopsgaten (met de droom-Bernina, niet met de Kruidvat-Singer natuurlijk)!


Maar geen snel tussendoortje dus.

5 opmerkingen

 1. Waaw! En jij hebt gewoon krak hetzelfde stofje liggen als in dat boek? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aha, grappig, k heb het boek ooit van mijn mama gekregen, t ligt nog steeds in de kast,
  het is een schoon stofke, maar het is niet zo mijn ding, mss kan k t beter weggeven ... mss een tip voor ne volgende give away ;-)
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het even snel tussendoor projectje heb ik ook vaak gedacht.Maar helaas is het in de praktijk nog nooit zo snel klaar. Mar dan kan je er wellanger van genieten.
  Leuke tas!
  Ik wil deze week ook nog een tas maken.

  Groetjes Bloemar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, ik heb dat boek ook en liep tegen precies hetzelfde aan :)! Ik heb het in plaats daarvan gewoon een koordje meegenaaid. Net zo makkelijk :)!
  Leuke blog heb je, ik ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wou het boek ook kopen heb het gelukkig niet gedaan... het stofje is wel super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.