Af!

Eigenlijk was dit rokje al enkele weken klaar, maar concerten en verjaardagen maakten dat ik er nog niet eerder over blogde. Soit, de naaivrees bleek volledig ongegrond. Kan ook moeilijk, met zo'n geweldig boek als leidraad. Na niet meer dan drie keer lostornen zat er een bijna perfecte blinde rits in.

Alleen ... het ding was veel te groot. Omdat ik gezegend ben met heupen die niet in verhouding zijn tot mijn taille - ik moet nog maar naar chocolade kijken of die zakt al naar mijn heupen -, koos ik de maat op basis van de heupomtrek. Je moet je rokje toch over je heupen krijgen, niet? Helaas, dat bleek niet nodig te zijn. Gelukkig had ik een 'live' hulplijn naast me en was er in een wip meer dan twee centimeter af aan de zijkant.

Paspel is er uiteindelijk niet aan te pas gekomen bovenaan. Je moet niet alles in één keer willen en mezelf kennende zou die toch nooit te zien zijn.
Wat hebben we vandaag (toen, eigenlijk) geleerd?
1. Het is niet slecht om de maat van je patroon eens te testen en tussendoor eens te passen.
2. Ik moet nu ook weer geen té negatief beeld hebben van mijn heupen.


Patroon: A-lijn uit Allemaal Rokjes.
Stof: Pauli.

Het stofje herken je misschien van hier. Lene ziet het al helemaal zitten om assorti over 't straat te gaan, maar dat heb ik tot nu toe kunnen vermijden ...

1 opmerking

  1. dat rokske ziet er heel schoon uit!
    leuk stofke trouwens!
    liefs, mimi xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties vind ik leuk, bedankt!

Mogelijk gemaakt door Blogger.